Bivši kapiten donio sreću odbojkašima

Nekadašnji reprezentativac sa tribina bodrio bivše saigrače
1388 pregleda 0 komentar(a)
Milan Marković sa suprugom Milicom na tribinama dvorane "Ahoj"
Milan Marković sa suprugom Milicom na tribinama dvorane "Ahoj"
Ažurirano: 15.09.2019. 11:19h

Od specijalnog izvještača "Vijesti" iz Roterdama

Pored grupe navijača Crne Gore, koja je protiv Estonije bila manje brojčana nego prvog dana (između ostalih nije bilo ambasadora Crne Gore u Belgiji, Holandiji i Luksemburgu, Vladimira Radulovića), podršku na tribinama našim odbojkašima pružio je i bivši reprezentativac i kapiten Milan Marković, koji je u Roterdam stigao u društvu supruge Milice. Marković će i narednih dana biti uz svoje bivše saigrače.

"Došao sam da podržim momke, svim srcem sam uz njih", rekao je Marković, čiji se dolazak posrećio našim odbojkašima, koji su u subotu veče savladali Estoniju 3:0 i napravili veliki korak ka osmini finala.

Marković je igračku karijeru završio prije pet godina. Pored 40-ak nastupa za Crnu Goru, Marković je oko 75 puta igrao i za reprezentaciju bivše Jugoslavije, odnosno Srbije i Crne Gore. Bio je dio selekcije koja je igrala na Olimpijskim igrama u Atini 2004. godine (peto mjesto). Ima srebro (2005) i bronzu (2004) u Svjetskoj ligi.

Ponikao je u Budućnosti, najviše je igrao u Budvanskoj rivijeri, gdje je i završio karijeru 2015. godine. Igrao je i u Olimpijakosu, IBV Instanbulu i Galatasaraju.

Bio je trener Budvanske rivijere i selektor pionirske reprezentacije Crne Gore.

Pusti probleme

Spiker u dvorani je nakon drugog seta stimulisao estonske navijače pričom da su za pobjedu potrebna tri seta, kao na početku meča. Odmah nakon toga je di-džej častio naše navijače najnovijim hitom crnogorskog pjevača Sergeja Ćetkovića i grupe “Who See” - “Pusti probleme”.

Vjerovatno zbog muzike i melodije (jer je jezik nerazumljiv za domaće gledaoce), pjesma se svidjela navijačima Holandije, koji su počeli da igraju na tribinama...

Holandski navijači su u ovom meču otvoreno navijali Crnu Goru, pa su dva puta bili radosni, jer su u subotu proslavili i drugu pobjedu svoje selekcije. Navijači iz Estonije, kojih je, kako nam je rekao Hindrek iz Talina, stiglo oko 2.000, bodrili su svoje do kraja, istina od trećeg seta sa manje intenziteta…

Bonus video: