Crnogorski karate u Čileu sa 19 takmičara

Crnogorski karate na Svjetskom prvenstvu u Čileu predstavljaće 19 takmičara, šest u katama i 13 u borbama
813 pregleda 0 komentar(a)
KSCG
KSCG

Crnogorski karate na Svjetskom prvenstvu za kadete, juniore i mlađe seniore u Čileu predstavljaće 19 takmičara, šest u katama i 13 u borbama, saopšteno je iz Karate saveza.

Šampionat je na programu od 23. do 27. oktobra u Santijagu.

Crnogorska reprezentacija otputovala je danas preko Beča i Buenos Airesa, za Čile.

U katama pojedinačno nastipiće mlađi seniori Vladimir Mijač (Bar) i Jovana Marić (Budućnost), junior Kenan Nikočević (Bar) i kadet Vasilije Perović (Omladinac).

Nikočević će sa klupskim drugovima Arijanom Kočanom i Nikolom Milićem činiti juniorski kata tim.

U borbama nastupiće kadeti Emre Saljiu (Omladinac, do 52), Nemanja Mikulić (Bijela, do 57), Andrija Danilović (Omladinac, do 63), Vladimir Vukčević (Omladinac, do 70) i Leona Markić (Čempion, preko 54).

U konkurenciji juniora takmičiće se Bojan Bošković (Omladinac, do 68), Nemanja Jovović (Bar, preko 76), Milica Jeknić (Omladinac, do 53) i Milena Jovanović (Omladinac, preko 59). Od mlađih seniora boje Crne Gore braniće Nenad Dulović (Omladinac, do 60), Stefan Gojčević (Bar, do 75), Ilija Radonjić (Omladinac, do 84) i Vasilisa Bujić (Bar, preko 68).

Predvodiće ih selektori Žarko Raković u borbama i Slavka Maksimović u katama.

Vođa crnogorske delegacije je predsjednik Karate saveza, Ivan Krstajić, dok će na šampionatu suditi sudija Veljko Brnović.

Mlađi senior u borbama, Nenad Dulović kazao je da je optimista, navodeći da nikada jači tim nije putovao na šampionat.

“Nikada se nije bolje osjećao taj timski duh, trenirali smo naporno i spremni smo za izazove u Čeleu. Nadam se bar jednoj od medalja, iako sam svjestan da će biti teško. Konkurencija je izuzetna, ali na nama je da se potrudimo i damo sve od sebe da dođemo do odličja. Što se konkretno mene tiče, spreman sam i željan borbe. Želim medalju, do sada u mlađim kategorijama nemam svjetsko odličje i sve ću uraditi da ga osvojim”, kazao je Dulović agenciji MINA.

Crnogorski predstavnik u katama, Vladimir Mijač kazao je da je spreman za šampionat i da vjeruje da poslije četiri godine može ponovo do svjetskog odličja.

"Vjerujem da mogu, jako dugo i temeljno sam trenira. Odradio sam fizičke i psihičke primpreme. Nadam se da ću pokazati najbolje što znam i samim tim ostvariti rezultat. Želja je medalja, iako znam da će konkurencija biti jaka. Svi najjači su u Čileu. To mi je motiv više da pružim svoj maksimum i osvojim još jednu svjetsk medalju", kazao je Mijač koji je prije četiri godine na SP u Džakarti bio bronzani u kadetskoj konkurenciji.

Selektor u katama, Slavka Maksimović kazala je da crnogorski karatisti imaju kvalitet za medalje.

"Imamo iskusne takmičare, osvajače evropskih i svjetskih medalja u mlađim kategorijama. OPtimista sam i nadam se da će biti medalja. Kataši su dobro radili i prvi put imamo kompaktnu selekciju, kvalitetnu u svim kategorijama. Očekujem dobre nastupe, nadam se da uz dobar žrijeb možemo se uključiti u borbu za medalju", kazala je Maksimović.

Predsjednik Ivan Krstajić kazao je da crnogorska selekcija na SP u Čileu učestvuje nikada jača i kvalitetnija.

"Vodimo najbolje što imamo i vjerujem da ćemo to i potvrditi u Čileu. Nadam se da ćemo osvojiti makar jednu medalju. Djeca su spremna, u formi su, jedva čekaju da šampionat počne i pokažu šta znaju. Siguran sam da ćemo opravdati očekivanja, ono što smo do sada uradili kroz rezultat i ponosno nositi zastavu i predstavljati Crnu Goru na šampionatu", zaključio je Krstajić.

Bonus video: