Crnogorskim karatistima 27 medalja u Brežicama

Karate reprezentacija Crne Gore nastup na Balkanskom prvenstvu u Sloveniji završila je sa pet zlatnih, četiri srebrne i 18 bronzanih.
725 pregleda 0 komentar(a)
Karate selekcija
Karate selekcija

Ženska ekipa u borbama mlađih seniorki i ženski kata tim u istoj konkurenciji osvojile su zlatne medalje posljednjeg, trećeg takmičarskog dana Balkanskog prvenstva za kadete, juniore i mlađe seniore u Brežicama.

Bronzana odličja pripala su kadetima i mlađim seniorima u borbama i kadetsko-juniorskim kata timovima u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Ženski tim u borbama, u sastavu Saša Bojović, Ksenija Rajović, Vasilisa Bujić i Jovana Strujić, u finalnom meču savladao je Bosnu i Hercegovinu 2:1. Na putu do finala eliminisao je Rumuniju 2:1 i Sloveniju 2:1.

“Ostvarili smo veliki uspjeh. Pripremale smo se za ovo takmičenje i ne mogu da kažem da se nijesmo nadale. MZltana balkanska medalja biće motiv više da nastavimo da radimo, za još bolje rezultate i medalje sa velikih takmičenja”, kazala je članica šampionskog tima Vasilisa Bujić.

Ženski kata tim, u sastavu Jovana Marić, Mia Roganović i Iva Popović, u finalu savladao je Srbiju 5:0. U polufinalu eliminisao je Bosnu i Hercegovinu (BIH) 5:0.

“Veoma sam zadovoljna postignutim rezultatom. Bilo je teško, ali smo zasluženo došle do zlatne medalje, koja nam je ranijih godina izmicala. Mlad smo tim i nadam se da će biti još medalja ne samo sa balkanskih, već i sa evropskih i svjetsih prvensata. Hvala drugovima iz reprezentacije, selektoru Jugoslavu Bukiliću i trenerima Tijani Radulović i Neli Tatar”, kazala je članica tima Jovana Marić.

Muški kadetsko-juniorski tim, u meču za treće mjesto pobijedio je BIH 4:1, dok je ženski tim slavio protiv BIH 5:0. Muški tim nastupio je u sastavu Dušan Petrović, Vasilije Perović i Blažo Micevski, dok su ženski činile Hana Šendelj, Džana Canović i Maša Đukanović.

Bronzani su bili i muški kadetski tim u borbama u sastavu Andrija Danilović, Jovan Fatić, Lazar Jovović, Lazar Madžarović, Lazar Potpara, Emre Saljiu i Vladimir Vukčević i ekipa mlađih seniora Denis Huremović, Balša Miličković, Ilija Radonjić, Predrag Smolović i Nikola Vuletić.

Karate reprezentacija Crne Gore nastup u Brežicama završila je sa pet zlatnih, četiri srebrne i 18 bronzanih.

Zlatne medalje osvojili su mlađi senior Bojan Bošković (do 67) i kadet Emre Saljiu (do 52) u borbama i mlađa seniorka Mila Mraković u katama.

Srebrni su bili junior Nemanja Jovović (+76) i kadeti Bojan Vulović (do 57) i Lazar Potpara (preko 70) i ženski kadetski tim u borbama.

Bronzane medalje osvojili kadeti Vasilije Perović i Lazar Sekulić , junior Rijad Mandić i mlađi seniori Arijan Kočan i Mia Roganović u katama i borbaši u konkurenciji kadeta Anđela Ivanović (do 47), Ognjen Bjelajac (do 52), Jovan Fatić (do 57), Lazar Jovović (do 70) i Vladimir Vukčević (do 70), juniori Andrija Fatić (do 76) i Nemanja Mikulić (do 61) i mlađe seniorke Vasilisa Bujić (preko 68) i Ksenija Rajović (preko 68).

Uspješan nastup imao je i sudija Boris Zečević, koji je položio za Balkanskog sudiju.

Mečeve na šampionatu, osim Zečevića, sudili su i Miodrag Radunović, Veljko Brnović i Naim Duraku.

Bonus video: