Dva derbija u polufinalu, ali su Budvani i "sirene" favoriti

U srijedu na programu tri od četiri meča polufinala Kupa
501 pregleda 0 komentar(a)
Sa jednog od ranijih mečeva Budve i Budućnosti, Foto: OSCG
Sa jednog od ranijih mečeva Budve i Budućnosti, Foto: OSCG
Ažurirano: 25.02.2020. 23:56h

U srijedu su na programu tri od četiri prva meča polufinala Kupa Crne Gore za odbojkaše i odbojkašice.

Derbi muško polufinala igraju u Budvi ekipe Budve, koja brani trofej, i Budućnosti.

“Ovom utakmicom ulazimo u odbranu domaćih trofeja osvojenih u prošloj sezoni. Naša želja i obaveza je da to uradimo na najbolji mogući način. Sigurno da Budućnost u ove utakmice ulazi sa istom željom i ambicijom. Ekipa Budve je spremna i maksimalno motivisana za ove utakmice”, izjavio je Vladimir Vasović, trener Budve.

“Nekako po pravilu iz godine u godinu nismo miljenici žrijeba, tako da ćemo već u polufinalu snagu odmjeriti sa najkvalitetnijom ekipom u ligi, Budvom. U dobrom smo ritmu i nadamo se da ćemo nastaviti sa dobrim partijama i u mečevima koji su pred nama. Ulogu favorita naravno da prepuštamo kvalitetnijoj i iskusnijoj ekipi Budve, ali mi smo mlada ekipa koja je željna nadigravanja i daćemo sve od sebe da ovaj polufinalni duel učinimo interesantnim i uzbudljivim”, kazao je Balša Radulović, trener Budućnost volej Bemaxa.

Jedinstvo je u četvrtak favorit protiv Mornara.

“Kup je specifično takmičenje i pored toga što je Jedinstvo favorit, ekipa koja je dvostruki šampion države i osvajač kupa, mi svoju šansu tražimo na našem terenu u prvoj utakmici u četvrtak. Momci će se boriti za što bolji rezultat i gledaocima koje pozivamo da dođu u što većem broju, možemo to i obećati”, izjavio je Ivan Dobrković, trener Mornara.

“Ulazimo u sam finiš sezone i glavni mečevi slijede. Čeka nas meč u Baru u koji ulazimo maksimalno motivisani i spremni. Želimo da već u Baru napravimo veliki korak ka finalu, pa ćemo tako i pristupiti utakmici”, kazao je Darko Prebiračević, trener Jedinstva.

Debi ženskog polufinala igraće barski timovi, Galeb i Luka Bar, prošlosezonski finalisti takmičenja, u kojem je trijumfovao Galeb.

“Svjesni smo da nas očekuje jako težak dvomeč protiv šampiona, ekipe koja je do sad izgubila samo jedan set. Mi ćemo pokušati da pružimo što jači otpor i iskoristimo evenualni loš dan Luke Bar. Isto tako znamo da postoji revanš i da će finalistu odlučiti drugi meč. Nadam se da će biti fer i korektna borba i da se atmosfera sa meča pionirske lige ova dva kluba neće prenijeti i na Kup”, kazao je Nikola Masoničić, trener Galeba.

“Očekuje nas interesantan dvomeč sa osvajačem prošlogodišnjeg Kupa Crne Gore, ekipom Galeba, koja je pojačana sa tehničarom iz Srbije Milicom Knežević. Mislim da će odlučivati detalji i nadam se našem plasmanu u finale kupa”, izjavio je Vladimir Milačić, trener Luke Bar.

U drugom polufinalu sastaće se Morača i Rudar.

“Rudar nas je u prvenstvu prije nedjelju dana baš namučio i da su pobijedili bilo bi zasluženo. Ovu utakmicu u Kupu dočekujemo zdravi i kompletni i nećemo dozvoliti da nas iznenade. Naš cilj su, kao što smo već i najavili, oba finala”, rekao je Predrag Đonović, trener Morače.

Polufinale muškog kupa

Srijeda

Budva – Budućnost volej Bemax (18)

Četvrtak

Mornar – Jedinstvo Franca (17)

Polufinale ženskog kupa

Srijeda

Galeb – Luka Bar (17)

Morača – Rudar (20)

Bonus video: