Džošua sigurno ostaje bez jednog pojasa, stvara se prostor za Usika

Iz WBO su saopštili da je Britanac obavezan da se bori za titulu sa Bugarinom Kubratom Pulevim, i takođe mu dali 30 dana da se dogovori sa rivalom oko termina i mjesta održavanja meča
2185 pregleda 0 komentar(a)
Entoni Džošua, Foto: AP
Entoni Džošua, Foto: AP

Entoni Džošua ostaće bez jedne od četiri titule, jer je nakon naredbe IBF federacije da mora da brani pojas protiv Aleksandra Usika, stigla ista poruka i od WBO organizacije.

Iz WBO su saopštili da je Britanac obavezan da se bori za titulu sa Bugarinom Kubratom Pulevim, i takođe mu dali 30 dana da se dogovori sa rivalom oko termina i mjesta održavanja meča.

Kako Džošua na može da ima dvije obavezne borbe istovremeno, to znači da jedan od izazivača mora da se povuče, ili da jedna od organizacija mora da odustane od zahtjeva, a ako se to ne dogodi šampion može samo da izabere koji će pojas da brani.

Kako prenose svjetski mediji, Džošuini promoteri i štab su bliži odluci da prihvate borbu sa Pulevom.

Razlog - Džošuin agent Edi Hern zastupa i Usika, nekadašnjeg velikog šampiona u kruzeru, koji je nedavno postao teškaš i nakon jedne pobjede, nad Čazom Vederspunom, došao na traće mjesto svjetske rang liste, iza Džošue i Vajldera, a ispred Tajsona Fjurija i Endija Ruisa.

Bonus video: