Fjuri deklasirao Vajldera: Kralj Cigana je kralj boksa

Irac slavio prekidom u sedmoj rundi
35726 pregleda 11 komentar(a)
Sa meča Fjuri - Vajlder, Foto: AP
Sa meča Fjuri - Vajlder, Foto: AP
Ažurirano: 23.02.2020. 07:05h

Tajson Fjuri je novi šampion svijeta u superteškoj kategoriji verzije WBC - ekscentrični Irac je pobijedio branioca pojasa Donteja Vajldera, prekidom u sedmoj rundi, u bokserskom spektaklu "MGM Grand arene" u Las Vegasu.

Fjuri je od početka meča vladao ringom, napadao Vajldera sa svih strana, kako bi dokazao da neriješen ishod njihove prve borbe, decembra 2018. godine, nije bila pravedna odluka sudija.

Dominaciju je krunisao u trećoj rundi, kada je efektnom kombinacijom lijevog direkta i desnog krošea rivala prvi put poslao na pod.

Tek drugi put u karijeri, u kojoj je ostvario 42 pobjede, Bronzani bombarder je bio u nokdaunu, da bi u petoj rundi Fjuri krenuo u završne akcije.

Još jednom je oborio rivala, krošeom u tijelo. Vajlder je bio potpuno dezorjentisan i bespomoćan, sabijen u uglu, pod žestokom opsadom, ali je, ipak, izdržao do kraja te runde.

Bilo je, međutim, jasno da mu spasa nema od naleta Kralja Cigana, čovjeka koji je prekinuo vladavinu i Vladimira Klička i koji je svojim stilom borbe i ponašanjem, kao i neobičnom životnom pričom, stekao reputaciju jedne od najveće bokserske zvijezde današnjice...

Fjuri je ostvario 30 pobjedu u karijeri, u kojoj nije poražen, dok je Vajlder doživio prvi poraz.

Bonus video: