Habib: Dajte mi lokaciju, dolazim da se borim sa Fergusonom

Nurmagomedov 1. aprila poručio da odustaje od borbe, jer je u karantinu, a sada kaže da će doći gdje god može
2173 pregleda 0 komentar(a)
Habib Nurmagomedov, Foto: Beta/AP
Habib Nurmagomedov, Foto: Beta/AP

Habib Nurmagomedov je 1. aprila objavio da se neće boriti protiv Tonija Fergusona na UFC 249 i poručio da najbolja organizacija u MMA traži njegovu zamjenu.

Ali, čini se da je došlo do preokreta - Dagestanac je danas razgovarao s Bretom Okamotom, novinarom ESPN-a, i rekao da želi da se bori, ali da čeka da mu Dejna Vajt kaže gdje će borba biti održana.

Borba za titulu prvaka u lakoj kategoriji trebalo je da bude održana u Bruklinu 18. aprila, ali će spektakl morati da bude negdje drugo. Najčešće se pominju Ujedinjeni Arapski Emirati.

- Ako mi UFC odmah da lokaciju borbe i ako mogu izaći iz Rusije i ući u državu u kojoj će borba biti održana, nebitno je li to SAD ili UAE, boriću se sigurno. Sve što tražim je lokacija. Svakog dana šaljem poruke Dejni Vajtu i pitam ga da mi pošalje lokaciju borbe. Ovo nije moja greška. Toliko je mnogo pitanja, a ja nemam odgovore - rekao je Nurmagomedov.

Neporaženi šampion poručuje da je duel sa Fergusonom borba njegovih snova i da najviše gubi ako bude otkazana.

- Razumijem da su ljudi ljutim jer je ovo borba iz snova za navijače. Ovo je i moja borba iz snova. Gubim mnogo novca, gubim mnogo toga. Niko ne gubi u ovoj situaciji kao ja. Želim da se borim, zato sam i prihvatio ovu ponudu. Ovo je teška borba, borba za moje naslijeđe. Ovo je najveća borba trenutno u UFC-u. Naravno, mogao sam izabrati borbu s nekom kukavicom, ali izabrao sam tešku bitku - rekao je Nurmagomedov.

Zanimljivo, ovo je peti put da se otkazuje borba dvojice velikana (prethodna četiri puta zbog povreda), koji su u MMA oktagonu imali po 28 borbi.

Dagestanac ima svih 28 pobjeda, a Ferguson ima 25 trijumfa i tri poraza.

Bonus video: