Odbojkaši i odbojkašice za vize za EP boriće se u avgustu i septembru

Evropska odbojkaška konfederacija objavila je da će se u predstojećim kvalifikacijama za EP igrati po principu domaćin/gost
804 pregleda 0 komentar(a)
Odbojkaši Crne Gore, Foto: CEV.EU
Odbojkaši Crne Gore, Foto: CEV.EU
Ažurirano: 16.01.2020. 20:05h

Odbojkaši Crne Gore su u septembru prošle godine probili led, debitovali su na Evropskom prvenstvu, a novu šansu da se nađu na šampionatu Starog kontinenta "crveni" će imati u avgustu i septembru ove godine.

Tada će se, naime, igrati kvalifikacije za naredna evropska prvenstva u obje konkurencije.

Evropska odbojkaška konfederacija (CEV) objavila je da će se u predstojećim kvalifikacijama za EP igrati po principu domaćin/gost, i to u sljedećim terminima: 1. kolo (15/16. avgust), 2. kolo (19. avgust), 3. kolo (22/23. avgust), 4. kolo (29/30. avgust), 5. kolo (2. septembar) i 6. kolo (5/6. septembar).

Kvalifikacione grupe će se odrediti po sistemu “serpentina” i na osnovu trenutne CEV rang-liste, a na osnovu ukupnog broja prijavljenih selekcija za kvalifikacije (rok za prijavu 31. januar).

Crnogorski odbojkaši trenutno se nalaze na 21. mjestu, dok su naše odbojkašice na 28. mjestu CEV rang-liste.

Odbojkašice Crne Gore
Odbojkašice Crne Gore(Foto: CEV.EU)

Plasman na Evropsko prvenstvo odbojkaša već su obezbijedili domaćini Poljska, Češka, Finska i Estonija, te Srbija, Slovenija, Francuska, Rusija, Italija, Ukrajina, Njemačka i Belgija na osnovu plasmana na prethodnom EP. Ostalih 12 selekcija izboriće vizu kroz kvalifikacije.

Kada su u pitanju odbojkašice, plasman na EP 2021. obezbijedile su selekcije Srbije, Bugarske, Hrvatske, Rumunije (domaćini), Turske, Italije, Poljske, Holandije, Njemačke, Rusije, Belgije i Azerbejdžana (na osnovu plasmana na posljednjem EP), dok će se ostalih 12 selekcija plasirati kroz kvalifikacije.

Bonus video: