Prebiračević: Imamo kvalitet da igramo dobru odbojku i pružamo kvalitetne partije

Odbojkaši Jedinstva u znatno izmijenjenom sastavu počeli novu sezonu
1001 pregleda 0 komentar(a)
Darko Prebiračević
Darko Prebiračević

Nakon dvije sezone u kojoj su osvojili dvije duple krune, posebno pretprošle koju su okončali bez izgubljene utakmice, odbojkaši Jedinstva su u prošloj sezoni ostali bez trofeja, koje je na domaćoj sceni pokupila Budva.

Zbog toga su Bjeljopoljci puno mijenjali sastav ovog ljeta, članovi Jedinstva više nijesu tehničar Strahinja Kuburović, primači Nemanja Dukić i Stefan Bugarin, srednji blokeri Luka Šuljagić i mladi Matija Ćinćur, libero Ljubomir Popović, korektori Bojan Strugar i Kirilo Kločko.

Stiglo je sedam odbojkaša, od čega petorica srpskih - tehničar Predrag Bićanin, primači Samed Prušević (prije dvije sezone je igrao u Budvanskoj rivijeri) i Nenad Ćosić, srednji bloker Milivoje Ćorić (21), te libero Stefan Savić (22). Iz Bara su stigli primač Stefan Radević i tehničar Petar Koković (24).

"U novu sezonu ulazimo sa značajno promijenjenim igračkim kadrom, mahom sastavljenim od mlađih igrača i par starijih, uz koje očekujemo da će mladi napredovati i stasavati. Smatram da imamo kvalitet da igramo dobru odbojku i pružamo kvalitetne partije. Kako sezona bude odmicala, vjerujem da ćemo podizati kvalitet i igrati bolje", kaže za “Vijesti” trener Jedinstva Darko Prebiračević.

Član stručnog štaba seniorske reprezentacije koja je nedavno imala pozitivan nastup na Evropskom prvenstvu ističe da, “s obzirom na sastav i velika ulaganja u igrački kadar Budve i ono što trenutno zna o ostalim ekipa, nije realno očekivati da neko može ozbiljno da se umiješa u borbu za trofeje”.

"Naš akcenat će biti na eventualnim polufinalnim borbama u oba takmičenja", dodaje Prebiračević.

Prebiračević priznaje da je “prošla sezona u smislu trofeja bila neuspješna, jer je ekipa imala kvalitet da odbrani barem jedan od dva trofeja”.

"Međutim, bez obzira na to, smatram da smo postigli dobre rezultate na evrosceni i još jednom klub kvalitetno mapirali u evropskim okvirima. Takođe, evidentan je napredak u tehničkom i organizacionom smislu i upravo prošla godina će nam biti dobar pokazatelj u kom pravcu treba da idemo", istakao je Prebiračević.

Jedinstvo je sezonu otvorilo večerašnjom pobjedom u Baru protiv Mornara sa 3:0 (25:16, 25:13, 25:23).

Ćosić sa 16 i Ćorić sa devet poena bili su najbolji u gostujućem timu, Spasoje Caković se sa 12 poena istakao u barskom timu.

"Maksimalnim rezultatom smo otvorili sezonu i srećan sam zbog toga. Posebno sam zadovoljan igrom u prva dva seta, gdje smo pokazali sigurnost u svim elementima. U trecem setu je bilo dosta rotacija u ekipi pa je samim tim rezultat i bio malo neizvjesniji. Čestitke i ekipi Mornara na povratku u Prvu ligu i zaista je lijepo opet igrati u gradu odbojke kao što je Bar", zaključio je trener Jedinstva.

Bonus video: