Radunović: Ponuda je bila odlična, u Indoneziji se dosta ulaže u odbojku

Nakon tri godine u španskom Teruelu, crnogorski odbojkaš promijenio klub i zemlju
1925 pregleda 0 komentar(a)
Balša Radunović
Balša Radunović
Ažurirano: 19.01.2020. 13:15h

Nakon tri godine u Španiji, Balša Radunović se preselio u Indoneziju. Crnogorski odbojkaš će do kraja sezone nositi dres Lamongan Sadanga.

"Indonezija je interesantna destinacija pogotovo u posljednjih nekoliko godina, jer se ulaže dosta u odbojku. Čuo sam i dosta lijepih stvari od Minića, njegov bivši trener je sada moj, tako da smo lako došli do dogovora. Opredijelio sam se za Indoneziju i zbog toga što sezona kratko traje i ponuda je bila odlična. Imao sam konačno priliku poslije dosta godina da budem duže kući i provedem više vremena sa svim bliskim osobama", kaže za “Vijesti” Radunović, , pored koga i Aleksandra Minića će u Indoneziji ove sezone igrati i crnogorska odbojkašica Nikoleta Perović, koja je prvi dio sezone provela u Kini, kao i Tanja Bokan.

Lamongan Sadang je novoformirani klub u Indoneziji.

"Klub ima jakog sponzora i ambicije da ostvari neki uspjeh već ove sezone. Želja je da budemo među tri prvoplasirane ekipe. Nadam se da ćemo to ostvariti", dodao je Radunović.

Kako kaže, utisci poslije Španije su malo pomiješani, u smislu organizacije i načina treninga.

Balša Radunović
Balša Radunović

"Ima mnogo skokova na jutarnjim i popodnevnim treninzima i nema slobodnog jutra sem nedjeljom. Sve je mnogo drugačije nego u evropskim klubovima, ali sam i očekivao da bude drugačije".

Radunović je prethodne tri sezone proveo u španskom Teruelu. Sa tim klubom je osvojio šest trofeja, po dvije titule, kupa i superkupa Španije.

"Period u Španiji je najlepši dio moje karijere. Mislim da sam se tamo afirmisao kao igrač, izvukao svoj maksimum i proveo tri prelijepe godine, sa puno pozitivnih momenata i dobrih ljudi", kaže Radunović koji je prije Teruela, a nakon matične Budvanske rivijere, proveo dvije sezone u Italiji, u Segrateu (A2 liga) i Raveni (A1), zatim je igrao u Grčkoj (Panaksaiki, AEK), Bahreinu (Darkulaib) i Iranu (Samen al Hojaj Mašhad).

Nije prošao posljednji ciklus kvalifikacija, ali je pratio svoje saigrače iz reprezentacije na debitantskom nastupu na Evropskom prvenstvu.

"Reprezentacija je odigrala dobar turnir. S obzirom da je to naše prvo Evropsko prvenstvo, trebalo bi biti zadovoljan. U nekim momentima se vidjelo da može da se igra sa dobrim i jakim reprezentacijama, ali, po mom mišljenju, da može i mora dosta bolje u nekim drugim".

I Radunović, kako kaže, ima veliku želju da jednog dana zaigra na Evropskom prvenstvu.

"Jako je lijepo predstavljati svoju zemlju na velikom takmičenju. Ali, to ne zavisi od mene u ovom momentu, mislim da je u u prethodnom ciklusu u nekim momentima bilo potrebno više komunikacije i možda ne bi došlo do toga da ne odem na EP. Ali, šta je tu je, reprezentaciji i svojoj zemlji, svakako, želim sve najbolje, sa mnom ili bez mene", zaključio je Radunović.

Bonus video: