Adžić: Ovome težimo

„Kada se igra protiv ekipa kao što je Vlčea, potrebno vam je vrijeme za adaptaciju. Kada smo se adaptirali i odgovorili na pravi način, odigrali smo 25 minuta vrhunske odbrane“, istakao je Adžić
1736 pregleda 0 komentar(a)
Barbara Lazović na večerašnjem meču, Foto: Zoran Đurić
Barbara Lazović na večerašnjem meču, Foto: Zoran Đurić

Budućnost je igrala prepoznatljivo u odbrani i zahvaljujući tome stigla do druge pobjede u Ligi šampiona, ovog puta protiv Ramniku Vlčee (23:19).

„Kad smo dobili za protivnika Vlčeu, znali smo da nas čeka ovakav meč, jer je to ekipa sa velikim karakterom. U Rumuniji nas čeka trenutno možda i najteže gostovanje u Evropi, radujem se ponovnom susretom sa ovom emocijom. Vjerujem da će nam taj duel pružiti nešto izuzetno vrijedno. I, naravno, veliko hvala djevojkama kako su izvukle ova dva meča poslije poraza od Bresta“, rekao je Dragan Adžić.

Prije dvije sedmice, Budućnost je pred svojim navijačima primila 35 golova, a večeras samo 19.

„U jednoj mjeri je protiv Bresta to bilo zbog pristupa 'lako ćemo', a u jednoj zbog nečega što se dešavalo u sedmici koja je prethodila tom meču. Ovo je ono čemu težimo u smislu davanja sebe, ovo dres budućnosti zahtijeva od svih nas. Kada je tako, onda će se maksimum izvući iz svih“.

Marina Rajčić je branila spektakularno, njen ulazak je prelomio meč, jer je od 21. do 46. minuta primila samo dva gola.

„Marinin učinak je bio značajan. Kada se igra protiv ekipa kao što je Vlčea, potrebno vam je vrijeme za adaptaciju. Kada smo se adaptirali i odgovorili na pravi način, odigrali smo 25 minuta vrhunske odbrane. Ali, s obzirom na kvalitet rivala, znamo da nas očekuje značajno teži meč u Rumuniji“, zaključio je Adžić.

Trener rumunskog šampiona Florentin Pera je apostrofirao odbranu Budućnosti.

„Oba tima su igrala veoma dobru odbranu, pogotovo Budućnost. To je dovelo do dosta naših grešaka i problema u napadu. Budućnost je sjajna ekipa, željela je pobjedu i čestitam joj na zaslužena dva boda. To je veoma ambiciozan tim, koji vidim vrlo visoko u Ligi šampiona ove sezone“.

Bonus video: