Bez Majde protiv Krima: Meč za ovjeru četvrtfinala

U 3. kolu glavne faze Lige šampiona, rukometašice Budućnosti dočekuju Krim u „Bemax areni” (19 časova) i mogu da završe posao oko plasmana u osam najboljih
2208 pregleda 0 komentar(a)
Tandem na crti očekuje zahtjevan meč: Ema Ramusović i Tatjana Brnović, Foto: Dejan Starčević/ŽRK Budućnost
Tandem na crti očekuje zahtjevan meč: Ema Ramusović i Tatjana Brnović, Foto: Dejan Starčević/ŽRK Budućnost

Kada bi neko krenuo da nabraja sve utakmice koje su igrale rukometašice Budućnosti i Krima, sigurno bi se zabrojao veoma brzo.

Vječiti šampioni Crne Gore i Slovenije posljednjih nekoliko godina, osim u Regionalnoj ligi, veoma često igraju prijateljske mečeve, treniraju zajedno, šefovi struke Dragan Adžić i Uroš Bregar sjajno sarađuju...

Nepoznanica nema, ali je jasno da su Podgoričanke kvalitetnije i da bi sve sem pobjede domaćih u večerašnjem duelu u „Bemax areni” (19 časova) bilo senzacija.

- Očekujem dobru energiju, jaku i čvrstu odbranu i stabilan napad. Vjerujem da će pristup biti pravi, kao protiv Đera, kada smo dale sve od sebe. Imamo dugu istoriju igranja sa Krimom, poznajemo se i više nego dobro, pa ništa ne može da nas iznenadi. Spremne smo, jedva čekamo meč - istakla je Tatjana Brnović.

Pivotkinja Budućnosti upozorava na atipičnu defanzivu tima iz Ljubljane.

- Biće nam nezgodno, jer je Krim vrlo zahtjevan i nepredvidiv. Igra agresivnu odbranu, „dvojke” i „petice” izlaze duboko i otežavaju pas bekovima i protok lopte. Ali, tako ostaje puno prostora, zato moramo da igramo smireno i polako, pa će rješenje samo doći.

„Plave” imaju šest bodova, četiri više od Krima i Savehofa, i pobjedom bi osigurale plasman u četvrtfinale. Jasno je da su kvalitetnije, ali 21-godišnja Podgoričanka smatra da u jednom segmentu neće imati prednost kao protiv ostalih rivala.

- Krim ne dolazi sa respektom prema imenu Budućnosti, kao neki drugi, jer se baš dobro znamo. Koliko znam svoje igračice, toliko poznajem i rukometašice Krima. Opuštenije će pristupiti meču, a željeće da dokažu da nisu u glavnu rundu Lige šampiona ušle samo da bi se šetale kroz nju.

Duel sa Krimom, kao i preostala tri u glavnoj fazi, služiće za uigravanje za četvrtfinale.

- To nam je u podsvijesti, da nas svi ovi mečevi vode ka pretposljednjem koraku ka našem cilju. Nije samo utakmica sa Krimom vježba za četvrtfinale, već meč u kojem tražimo sebe, da se izgradimo do kraja, da u svakom segmentu rastemo - naglasila je Brnovićeva.

Druga članica odličnog tandema na crti, Ema Ramusović, ne očekuje ni malo lak zadatak.

- Rivala jako dobro poznajemo, istorija naših međusobnih mečeva je jako duga. Krim je relativno mlada ekipa, jako zahtjevna i dobro pokrivena na svim pozicijama. Sigurna sam da nas čeka težak izazov - rekla je 23-godišnja Beranka.

Budućnost je prije sedam dana igrala evropski klasik sa Đerom i izgubila 26:24 u Mađarskoj, ali je pokazala da raste kao tim.

- Moj utisak je da smo baš igrale dobro, da smo bile snažne i moćne u faulovima i igri jedan na jedan. To nam je recept kako bi trebalo dalje i sa kojim žarom da nastavimo da igramo i da se borimo. Bilo je grešaka, kao i pehova u napadu, ali je bilo mnogo više dobrih nego loših stvari - zaključila je Ema Ramusović.

Protiv Krima na terenu neće biti Majde Mehmedović, koja ima problema sa leđima, pa će Adžić od lijevih krila na raspolaganju imati samo 16-godišnju Nađu Kadović.

Bonus video: