Budućnost nemoćna protiv Marine Rajčić

"Raduje me pomak u odnosu na Vajpers, ali je period od 25. do 40. minuta za brigu. Vjerujem da možemo bolje u revanšu, da ćemo još bolje parirati ekipi koja pretenduje na fajnl-for", rekao je Adžić
109 pregleda 7 komentar(a)
ŽRK Budućnost, Foto: Filip Roganović
ŽRK Budućnost, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 21.10.2017. 17:17h

Nikada nije poželjno izgubiti, ali dvije stvari u porazu rukometašica Budućnosti od Meca mogu da hrabre Dragana Adžića - kao trenera „plavih” što je njegov mladi tim pokazao karakter i nije potonuo na minus osam, a kao selektora Crne Gore što je Marina Rajčić blistala između stativa francuskog šampiona.

Na kraju će se, ipak, pamtiti samo rezultat - 27:23...

Rajčićeva je fenomenalno otvorila meč i prije nego što je na isteku 5. minuta primila prvi gol, i to iz kontre, sakupila četiri odbrane - zaustavila je zicere Eme Ramusović i Ivone Pavićević, sedmerac Milene Raičević i šut Đurđine Malović iz teške pozicije.

Budućnost je, ipak, odbranom nadoknađivala greške u napadu (izgubljene lopte i promašeni šutevi), pa je prvi put povela u 20. minutu nakon gola Đurđine Jauković (8:7).

Na 9:8 je imala nekoliko napada za plus dva, ali ih nije iskoristila, već je potonula - Mec je od 26. do 38. minuta postigao 11, a primio samo dva gola, pa je poveo 19:11 i riješio pitanje pobjednika.

Podgoričanke tada nisu utonule u još veću krizu, kao sedam dana ranije protiv Vajpersa u Kristijansandu, već su se borile do kraja.

Prednost je počela da se topi, a u 56. minutu nakon sedmog realizovanog sedmerca Kristine Laslo je bilo svega minus tri (21:24). Tinjala je nada da je moguće da se osvoji senzacionalni bod, ali je još jednom plaćen danak neiskustvu.

U želji da zaustavi napad rivala, 18-godišnja Tatjana Brnović je pregrubo startovala i zaradila dvominutnu suspenziju. Ana Gros je odmah iskoristila rupu u odbrani, dala svoj 10. gol, čime je otišla i posljednja nada.

"Raduje me pomak u odnosu na Vajpers, ali je period od 25. do 40. minuta za brigu. Mec je ozbiljna ekipa, koja je prošle godine naš mnogo jači sastav pobijedila tri razlike, a Vardar sa 14. Ima pomaka u našoj igri, ekipa je pokazala potencijal u koji vjerujemo i vjerujem da možemo bolje u revanšu, da ćemo još bolje parirati ekipi koja pretenduje na fajnl-for", rekao je Adžić i pohvalio crnogorsku reprezentativku na golu Meca:

"Srećan sam zbog Marine. Ovo je njena treća odlična utakmica u Ligi šampiona kao prve golmanke Meca".

Isti rivali će se sresti i 4. novembra u „Morači”. Najmlađi tim u Ligi šampiona bi pred svojim navijačima mogao da se osveti Francuskinjama i napravi veliki korak ka glavnoj fazi.

Neophodno je, međutim, da smanji broj tehničkih grešaka i da bekovi, prije svih najiskusnija, Milena Raičević, odigraju koncentrisanije. Sa dvocifrenim brojem „prodatih” lopti je nemoguće dobiti tim koji ima svih 10 pobjeda u ovoj sezoni...

Mec - Budućnost 27:23 (13:10)

Mec - „Arena Mec”. Gledalaca: 4.266. Sudije: Horvat i Marton (Mađarska). Sedmerci: Mec 6 (3), Budućnost 8 (7). Isključenja: Mec 4, Budućnost 8 minuta.

Mec: RAJČIĆ (13 odbrana i sedmerac), Dos Reiš, Edviž, GROS 10 (1), ZADI 2 (1), Flip, Nokandi, Uet 6 (1), LANDRE, O. Kanor 1, Kifer, SMITS 7, Sajka, MOBON, LUSIJANO 1.

Budućnost: ZOKEBI DE PAULA (sedam odbrana i dva sedmerca), Batinović, UJKIĆ 1, JAUKOVIĆ 4, Pletikosić, Laslo 7 (7), Godeč, MALOVIĆ 3, Premović, Brnović, PAVIĆEVIĆ 1, RAMUSOVIĆ 2, RAIČEVIĆ 1, Grbić 4.

Bonus video: