Budućnost sanja čudo: Mogu li i rukometašice do iznenađenja?

Čuda su moguća, vidjele smo to u srijedu - aludirala je Katarina Bulatović na pobjedu rukometaša Crne Gore protiv Danske pred današnji revanš četvrfinala Lige šampiona sa Vajpersom (18.15 časova), koji je u „Morači” slavio 24:19
887 pregleda 1 komentar(a)
Matea Pletikosić na prvoj utakmici sa Norvežankama, Foto: Luka Zeković
Matea Pletikosić na prvoj utakmici sa Norvežankama, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 13.04.2019. 11:47h

Na prvim utakmicama četvrtfinala Lige šampiona, svi domaćini su izgubili. Najgore su prošle djevojke koje će naredne sezone igrati zajedno - ĆSM Bukurešt, u čijim redovima su Jovanka Radičević i Majda Mehmedović, poražen je od Meca 31:26, a Budućnost, klub u koji se vraćaju, od Vajpersa 24:19.

Podgoričanke su u četvrtak otputovale u Norvešku na revanš, u nadi da danas (18.15 časova) mogu da prirede čudo kao rukometaši Crne Gore u srijedu protiv Danske.

"Moramo da vjerujemo u ono šta radimo i da odigramo hladne glave. Nikako ne možemo da zaboravimo rezultat iz prve utakmice, ali moramo da krenemo od nule. Kako su one pobijedile u Podgorici, možemo i mi u Norveškoj. Čuda su moguća, vidjele smo to u srijedu. Ova razlika nije nedostižna u današnjem rukometu, samo moramo do kraja da vjerujemo u to", istakla je Katarina Bulatović.

Djevojka koja je osvojila četiri Lige šampiona je dva puta odlazila iz Budućnosti, u Olkim 2012. i Rostov 2019. godine. Naredne sezone će ponovo igrati za Đer, sa kojim je 2014. bila prvakinja Evrope, ali se potajno nada će šansu za peti pehar imati i ovog maja u Budimpešti...

"Moramo da igramo rasterećeno, bukvalno nemamo šta da izgubimo. Bilo bi lijepo da Budućnost ove godine bude na fajnl-foru, daćemo sve od sebe da to uradimo. Potrudićemo se da odigramo najbolje što možemo, na kraju ćemo na semaforu vidjeti za šta će to biti dovoljno. Bitno je da igramo bez prevelikog pritiska, koji smo same sebi napravile na prvom meču, što nije iznenađenje, jer imamo dosta mladih igračica."

Na prvom meču je legendarna Katrine Lunde bila nepremostiva prepreka za „plave”. Iskusna golmanka je „navlačila” mlade igračice Budućnosti, koje nisu gledale u nju, već su šutirale po automatizmu, baš kako je 38-godišnjakinja željela.

"Dosta smo je gledale poslije prve utakmice, kao i prije nje, ali dok se ne osjeti na terenu vjerovatno to ne dolazi do glave. Vjerujem u svaku svoju igračicu i sigurna sam da mogu da budu bolje od Lunde. Pokazale su to mnogo puta, pokazaće i sada. Bitan nam je početak meča, ali ne i presudan, a najviše će značiti za naš osjećaj. Ne idemo da jurimo razliku, ali neka na svakih 10 minuta bude po gol više za nas i to je to", optimistički je zaključila Bulatovićeva.

Marina Rajčić upozorava da odbrana mora da čuva odlične šutere norveškog prvaka.

"Norvežanke su više vjerovale nego mi na prvoj utakmici, zato smo i radile na samopouzdanju. Ono će nam mnogo pomoći u Norveškoj. Vajpers nam je dao najviše golova sa devet metara i ima mnogo raspoloženih šutera. Ako mi imamo jednu Đinu Jauković, one ih imaju 10. Moramo da se baziramo na njima, da ih zatvorimo na devet metara", naglasila je Rajčićeva.

Bilo je dobrih trenutaka u Podgorici, ali premalo

I Dragan Adžić i njegove izabranice su razočarani izdanjem u prvom meču, prije svega što je rival radio sve za šta se Budućnost pripremala gotovo mjesec.

"Vajpers nas nije iznenadio, radio je sve za što smo se spremile, ali nismo ispoštovale ono što smo vježbale sedmicama unazad. Na trenutke smo to radile fenomenalno, ali je problem što tih trenutaka nije bilo puno. Odbrana je bila dobra u većem dijelu utakmice i vjerujem da možemo da je ponovimo, ali nam je potreban bolji napad. Vidjele smo kako smo počele prvu utakmicu, da su nam prva dva-tri napada bila pasivna, što je dokaz da je ekipa bila nervozna i nesigurna u to šta radi. Kada smo uradile ono što je dogovoreno, svaki put je bio gol ili sedmerac, ali nam je neophodno više situacija koje smo trenirale", naglasila je Katarina Bulatović. DANAS

Rostov - Ferencvaroš (15 h), prvi meč 29:26 Đer - Odenze (17.30), prvi meč 29:28 Vajpers - Budućnost (18.15), prvi meč 24:19 Mec - ĆSM Bukurešt (20), prvi meč 31:26

Bonus video: