Doček u Zagrebu, Červar: Treba nam zajedništvo koje nemamo...

"Ova medalja je vaša medalja. Žao mi što ste se morali da se nervirate, ali dao Bog da se vi uvijek tako nervirate, a mi donesemo medalju kući. Nadamo se da ovo nije zadnji doček", kazao je Duvnjak
2589 pregleda 0 komentar(a)
Sa dočeka u Zagrebu
Sa dočeka u Zagrebu

Desetak hiljada navijača dočekalo je po hladnom i maglovitom vremenu na Trgu bana Jelačića hrvatsku mušku rukometnu reprezentaciju koja je u nedjelju osvojila srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu.

"Ponosan sam da sam sa strašću i neizmjernom ljubavi vodio našu reprezentaciju. Zahvalan sam svim generacijama i ovoj reprezentaciji koja je pokazala nevjerovatno zajedništvo. Ovi momci su pokazali kako se bori kad je najteže. Ovi momci su pokazali kako se bori za svoju domovinu i kako se voli rukomet. Nama treba zajedništvo koje nemamo, a treba nam svaki dan! Kako bismo krenuli naprijed samo treba poštovati univerzalne vrijednosti, a to su istina, pravednost i ljubav", kazao je selektor Lino Červar.

Igor Karačić, koji je izabran u idealnu postavu turnira izjavio je kako ga je nakon ovakvog dočeka u Zagrebu ispunio ponos.

"Jedino što mogu reći je da sam preponosan na vas, hvala u ime cijele reprezentacije. Bili smo tužni nakon poraza u finalu, ali sada smo presrećni jer vidimo da smo napravili nešto veliko za naš mali hrvatski narod. Dali smo sve od sebe, naši navijači su nam bili veliki vjetar u leđa. Reprezentacija je svih 20-ak dana disala kao jedna porodica, a u finalu su odlučivale sitnice", izjavio je Karačić.

Kapiten reprezentacije i najkorisniji igrač EP-a Domagoj Duvnjak bio je kratak.

"Ova medalja je vaša medalja. Žao mi što ste se morali da se nervirate, ali dao Bog da se vi uvijek tako nervirate, a mi donesemo medalju kući. Nadamo se da ovo nije zadnji doček", kazao je Duvnjak.

Bonus video: