Francuzi iznenađeni što su mogli da dovedu Đinu: Hvala Budućnosti, vrijeme je za novi izazov

Sa velikim poštovanjem i očekivanjima Brest je, dakle, dočekao 23-godišnju Nikšićanku, koja je, pomalo neočekivano, potražila novi izazov u karijeri
9563 pregleda 6 komentar(a)
Đurđina Jauković, Foto: BORIS PEJOVIC
Đurđina Jauković, Foto: BORIS PEJOVIC

“Bio sam veoma iznenađen kada se pojavila mogućnost da dovedemo Đinu. Ona dolazi iz kluba za koji je veoma vezana, a to što dolazi kod nas je dokaz da ima povjerenje u ono što radimo”.

To su riječi trenera Bresta Lorena Bezoa nakon što je objavljeno da će Đurđina Jauković od naredne sezone nositi dres francuskog kluba.

Sa velikim poštovanjem i očekivanjima Brest je, dakle, dočekao 23-godišnju Nikšićanku, koja je, pomalo neočekivano, potražila novi izazov u karijeri.

“Veoma sam zahvalna mom treneru, saigračicama i cijeloj Budućnost. To je tim u kome sam se razvila kao igračica, koji mi je dao mnogo toga na profesionalnom i ličnom planu, ali osjetila sam da je vrijeme za novi izazov u novoj sredini”, kazala je Jauković za zvaničnu internet stranicu Bresta .

Ona je, dan nakon što je napunila 23 godine. potpisala ugovor na dvije godine, sa mogućnošću produžetka saradnje na još godinu.

Jauković dolazi u mlad i ambiciozan tim, sa velikim ambicijama u Ligi šampiona, koje pokazuje i ove sezone.

"Daću maksimum da postanem dio tima i pomognem mu u ostvarivanju odličnih rezultata. Brest je veoma brzo napredovao. U Budućnosti smo na Brest uvijek gledali kao na odličnog rivala i pripremali se veoma studiozno za mečeve Lige šampiona”, kazala je Jauković.

Nakon odluke da ode iz Budućnosti, Jauković je imala više ponuda, jedna je, kako nezvanično saznajemo, bila iz Bukurešta.

“Odlučila sam se za Brest, jer igra jako francusko prvenstvo i Ligu šampiona. Imaći dvije jake utakmice sedmično, biće potrebno mnogo rada. Takođe, Francuska je zemlja u kojoj je rukomet veoma popularan, tako da je to dodatni motiv za igrače da daju maksimum”, zaključila je Jauković.

Bonus video: