Jovanka samouvjerena: Neka Ruskinje razmišljaju o nama

Ako budemo gledale na svaki meč kao da je finale, igraćemo mnogo bolje - istakla je Milena Raičević
8007 pregleda 4 komentar(a)
Slavlje Jovanke Radičević i Majde Mehmedović nakon pobjede nad Japanom, Foto: Aniko Kovacs/IHF
Slavlje Jovanke Radičević i Majde Mehmedović nakon pobjede nad Japanom, Foto: Aniko Kovacs/IHF
Ažurirano: 08.12.2019. 13:33h

Majda Mehmedović nije je bila van prave forme, dugo je tražila ritam, ali ga je našla kada je bilo najpotrebnije za pobjedu nad Japanom.

Jedno od najboljih krila je u seriji 6:2, kojom je Crna Gora povela 28:24, dala četiri gola i ukrala dvije lopte.

- Očekivale smo jako tešku utakmicu. Japan je veoma nezgodna ekipa i tražila je naš fokus tokom svih 60 minuta. Sve imaju izvanredne finte, to je jako teško zaustaviti, ali na kraju se radujemo prvoj pobjedi u drugoj fazi.

U utorak u 7 časova „lavice” igraju sa Rusijom. Pobjedom bi ostale u igri za plasman u polufinale.

- Imamo dan odmora da se i fizički i psihički pripremimo za jaku, veliku Rusiju. Težak put je pred nama, ali vjerujem da ćemo se adekvatno spremiti i dati maksimum na terenu - naglasila je Mehmedovićeva.

Milena Raičević je opet diktirala ritam u napadu, podijelila sedam asistencija, a priznaje da je bilo teško protiv domaćina.

- Bile smo svjesne koliko nam ne leži Japan. To smo osjetile na prošlom prvenstvu, morale smo da budemo strpljive i pametne tokom svih 60 minuta, to nas je na kraju dovelo do pobjede. Jako iscrpljujući meč, i fizički i psihički, ali imamo dan pauze i odmorićemo se za najbitniju utakmicu.

Crna Gora je jako blizu kvalifikacija za Olimpijske igre, ali će pokušati da se domogne polufinala.

- Primarni cilj smo praktično ostvarile, ali ima još dosta da se igra. Sljedeća utakmica nam je najbitnija, još jedno finale za nas. Ako budemo gledale na svaki meč kao da je finale, igraćemo mnogo bolje - istakla je Raičevićeva.

Jovanka Radičević je opet bila najefikasnija sa osam golova, a uz osmjeh je prokomentarisala činjenicu da je tim čiji je ona kapiten odigrala petu uzbudljivu utakmicu.

- Navikle smo od početka turnira da igramo drame, ali je važno da smo na kraju srećne i zadovoljne. Iscpljujući meč je za nama, jer nismo imale puno prilika da igramo sa ovakvim ekipama. Preponosna sam na svoj tim, dale smo maksimum, vjerovale i zasluženo pobijedile - naglasilo je 33-godišnje desno krilo.

Rusija je do sada upisala šest ubjedljivih pobjeda, prvi je favorit za zlato, ali se Crna Gora ne predaje. Naprotiv.

- Rusija igra jako dobro, ali mislim da bi trebalo da vjerujemo, jer smo pokazale da možemo da igramo sa svakim. Niko nas nije nadigrao, Španija nas jeste pobijedila, ali smo bile bolje. Ruskinje bi više trebalo da razmišljaju o nama, nego mi o njima. Znam koliko ova ekipa može i da još nismo došle do maksimuma. Vjerujem da hoćemo protiv Rusije.

Crna Gora ima četiri boda, obezbijeđeno bar 4. mjesto u grupi 2 i na korak je od olimpijskih kvalifikacija, ali sanja borbu za medalje.

- Idemo korak po korak, da nam je neko ponudio ovakve rezultate prije početka prvenstva sve bismo prihvatile pjevajući. Otvorila su nam se druga vrata, želimo da iskoristimo šansu, ali idemo smireno. Rusija je dobar tim, ali vjerujem da možemo da igramo sa njom - poručila je Radičevićeva.

Bonus video: