Kreće Liga šampiona: Brest pada u „Morači”

Na startu elitnog takmičenja, rukometašice Budućnosti večeras (19 časova) igraju sa francuskim timom
1563 pregleda 2 komentar(a)
Jedva čeka da opet zaigra pred navijačima Budućnosti u Ligi šampiona: Majda Mehmedović, Foto: Dejan Starčević/ŽRK Budućnost
Jedva čeka da opet zaigra pred navijačima Budućnosti u Ligi šampiona: Majda Mehmedović, Foto: Dejan Starčević/ŽRK Budućnost
Ažurirano: 05.10.2019. 08:37h

Nakon 13 dana priprema, rukometašice Budućnosti su 8. avgusta prvi trening meč u „Morači” odigrale protiv Bresta i slavile 31:23. Na istom mjestu, protiv istog rivala, večeras (19 časova) tim Dragana Adžića počinje ono pravo - nastup u Ligi šampiona, u kojoj je cilj povratak na fajnl-for nakon dvije uzastopne eliminacije u četvrtfinalu.

- Ovo smo dugo iščekivale, sigurno sam jedna od najsrećnijih što smo na pragu Lige šampiona - rekla je Milena Raičević, koja je prošlu sezonu završila još u glavnoj fazi zbog teške povrede ramena.

Podgoričanke su upisale 14 pobjeda u 15 pripremnih mečeva, a zanimljivo je da su istim rezultatom kao večerašnjeg rivala savladale i dvostrukog uzastopnog prvaka Evrope, Đer.

- Imale smo jako dobar period, odlične pripreme i prijateljske utakmice, ali to ostaje iza nas. Zna se da nemamo utakmica kao rivali sa kojima se sastajemo, ali imamo iskustva sa tim i vjerujem da ćemo, kao i prethodnih sezona, odigrati dobro na otvaranju Lige šampiona - naglasila je kapitenka „plavih”.

Dres Budućnosti će nakon osam godina u Đeru, Vardaru i ĆSM Bukureštu nositi Jovanka Radičević, a iz glavnog grada Rumunije se nakon tri sezone vratila i Majda Mehmedović.

- Ova sezona će biti drugačija od ostalih, jer su se vratile Majda i Joka, što je oduvijek bila moja velika želja i konačno mi je ispunjena - naglasila je Raičevićeva.

Najtrofejniji crnogorski klub i trećeplasirani tim šampionata Francuske su prošle sezone u glavnoj fazi odigrali dva uzbudljiva meča - u „Morači” je bilo 28:27, na sjeverozapadu zemlje Gala 22:22.

- Brest je bolji nego prošle sezone. Savladale smo ga u pripremnom meču, ali nije bio na nivou na kojem je bio sada u domaćem prvenstvu. Biće nam potrebno puno više nego na tom duelu, ali vjerujem da smo svjesne toga i da ćemo na najbolji mogući način otvoriti meč - zaključio je srednji bek Budućnosti.

Mehmedovićeva nestrpljivo čeka novi susret sa svojim navijačima.

- Uželjela sam se rukometa i „Morače”, jedva čekam da počne meč. Jako kvalitetno smo radile cijelo ljeto, odlično smo spremne i mislim da nas Brest neće iznenaditi, da ćemo imati odgovor na njegovu igru. Pripremne mečeve smo odigrale jako dobro, ali to ne bi trebalo da nam zamagli oči, već da samo nastavimo da vjerujemo u naš rad i sistem - naglasila je 29-godišnja Baranka.

Na pitanje da li osjeća pritisak zbog prvog meča nakon tri godine u dresu Budućnosti, Mehmedovićeva je bila jasna:

- Nije opterećenje, samo dodatni motiv da se još više borim. Pozivam sve navijače da „Morača”, kao nekad, ponovo bude puna i da zajedno letimo Ligom šampiona.

Majda Mehmedović iskrena: Vidim nas na fajnl-foru

Budućnost je igrala na prva četiri izdanja fajnl-fora Lige šampiona, ali je propustila prethodna dva. Ovog maja u Budimpešti nije nastupio ni ĆSM Bukurešt, iz kojeg su se u matični klub vratile Jovanka Radičević i Majda Mehmedović. Sjajna krila su veliki aduti „plavih” u želji da se domogne mjesta na završnom turniru, možda čak i treće titule prvaka Evrope.

- Budućnost ima jako kvalitetnu ekipu i realno nas vidim na fajnl-foru. Ali sezona je jako duga, iskreno se nadam da ćemo biti zdrave, jer su nam sve igračice jako bitne. Samo tako možemo da damo maksimum - naglasila je Mehmedovićeva.

Bonus video: