Španija i Rumunija mogući rivali „lavica” za Olimpijske igre

U slučaju pobjede nad Srbijom, moglo bi da se desi da „lavice“ vizu za OI traže protiv dvije selekcije sa kojima su se sastale u grupi C
4860 pregleda 3 komentar(a)
Zakazaće novi duel sa Rumunijom u olimpijskim kvalifikacijama ako savladaju Srbiju: Jovanka Radičević prolazi pored Kristine Neagu, Foto: Cristi Preda
Zakazaće novi duel sa Rumunijom u olimpijskim kvalifikacijama ako savladaju Srbiju: Jovanka Radičević prolazi pored Kristine Neagu, Foto: Cristi Preda
Ažurirano: 11.12.2019. 15:53h

Koliko god to čudno zvučalo, rukometašice Crne Gore su pobjedom nad Švedskom sebi napravile „medvjeđu uslugu“, jer bi im 7. mjesto bilo mnogo bolje.

Zašto? Zato što će sedmoplasirana selekcija sa Svjetskog prvenstva u Japanu imati mnogo lakši put ka Olimpijskim igrama u Japanu.

Pobjednik meča Švedska - Njemačka će igrati na kvalifikacionom turniru 1, gdje će se sa prva dva mjesta boriti sa vicešampionom svijeta, Argentinom i Senegalom. Zna se ko će biti favorit...

Doduše. bio bi preveliki rizik da se igralo za 7. mjesto, bolje je što se ovako završio meč sa selekcijom „tri krune“

Na preostala dva turnira učestvovaće po tri evropske selekcije.

Na turniru 2 igraće bronzani i šestoplasirani sa SP, kao i Kina, drugoplasirana sa azijskog kvalifikacionog turnira. Čeka se još samo da se odluči ko će biti druga evropska selekcija - Švedska ili Mađarska.

Ako izgube od Njemica u meču za 7. mjesto u Japanu, Šveđanke bi vizu za OI tražile kao šestoplasirane sa EP. U slučaju pobjede selekcije „tri krune“, šansu da se domogne Tokija imala bi Mađarska, koja je bila sedma na EP U Francuskoj.

Na turniru 3 igraće selekcije koje osvoje 4. i 5. mjesto na SP, Rumunija kao četvrtoplasirana sa EP i Sjeverna Koreja, koja je bila treća na azijskim kvalifikacijama.

U slučaju pobjede nad Srbijom, moglo bi dakle da se desi da „lavice“ vizu za OI traže protiv dvije selekcije sa kojima su se sastale u grupi C, Rumunijom i Španijom, koja je autsajder u mečevima za medalju.

Kristina Neagu i drugarice su bile protivnice Crne Gore i u kvalifikacijama za OI u Rio de Žaneiru, a tada su obje ekipe izborile vizu za Brazil ispred Danske.

Dankinje, najuspješnija nacija na OI sa tri zlatne medalje, današnjim remijem sa Srbijom su ostale bez šansi za odlazak u Tokio, pa će drugi put zaredom propustiti najveću svjetsku smotru.

Turnir 1

Drugoplasirani sa SP

Sedmoplasirani sa SP

Argentina

Senegal

Turnir 2

Trečeplasirani sa SP

Šestoplasirani sa SP

Kina

Selekcija sa EP (Švedska ili Mađarska)

Turnir 3

Četvrtoplasirani sa SP

Petoplasirani sa SP

Rumunija

Sjeverna Koreja

Bonus video: