"Lavice" sa Japanom: Za ispunjenje cilja i nastavka sna o polufinalu

“Lavice” se od 10 sati ujutro sastaju sa domaćinom Japanom
5148 pregleda 0 komentar(a)
Rukometašice Crne Gore
Rukometašice Crne Gore

Najbolje crnogorske rukometašice sjutra počinju drugu, odlučujuću fazu Svjetskog prvenstva.

“Lavice” se od 10 sati ujutro sastaju sa domaćinom Japanom. Crna Gora je, nakon nesrećnog poraza od Španije, prenijela dva boda u drugi krug, tako da je pobjeda u sjutrašnjem meču od vitalnog značaja u borbi za plasman među sedam najboljih selekcija, te nastavak sna o polufinalu.

“Zadovoljna sam, prije svega, što smo imali veliki broj jakih utakmica i što smo prošle u drugu fazu. To nije uspjela Francuska, rukometna velesila. Imamo dva boda, žalimo što smo ispustili šansu da ostanemo neporažene protiv Španije. S druge strane, taj meč je pokazao da možemo mnogo”, rekla je Majda Mehmedović.

Japan je bez bodova, ubjedljivo je izgubio od Rusije i Švedske, ali je azijska selekcija neugodna ako se potcijeni. To su najbolje osjetile naše rukometašice na Svjetskom prvenstvu prije dvije godine, kada su izgubile 29:28.

“Igrali smo protiv njih nekoliko puta. Nezgodna su ekipa, igraju rukomet koji nama ne odgovara. Ipak, spremne smo i odgovorićemo na pravi način. Želimo da dobijemo Japan i ostvarimo cilj koji smo postavili pred dolazak na Svjetsko prvenstvo. Nakon toga možemo da razmišljamo o većim rezultatima”, kazala je Andrea Klikovac.

Bonus video: