„Lavice” u Slovačkoj traže petu pobjedu

Crna Gora je na startu kvalifikacija za šampionat Starog kontinenta dočekala Slovačku u Baru i uz dosta muke slavila 24:23
89 pregleda 0 komentar(a)
Majda Mehmedović, Foto: Stefan Ivanović/RSCG
Majda Mehmedović, Foto: Stefan Ivanović/RSCG
Ažurirano: 31.05.2018. 11:44h

U martu je završen posao, obezbijeđeno prvo mjesto u grupi 2, ali daleko od toga da su rukometašice Crne Gore bez motiva pred posljednje mečeve u kvalifkacijama za decembarsko prvenstvo Evrope u Francuskoj.

„Lavice” večeras (19 časova) gostuju Slovačkoj u Mihalovcu, dva dana kasnije u „Verdeu” dočekuju Italiju, a zanimaju ih samo pobjede.

„Sve smo završile sezonu, zbog čega smo svjesne da će utakmica protiv Slovačke biti teška. Igrale smo već protiv te selekcije i nadam se da ćemo pružiti sve od sebe. Želimo pobjedu, kako bismo kvalifikacije završile bez ijednog poraza”, jasna je Majda Mehmedović.

Marina Rajčić, koja se nakon tri sezone u Mecu vraća u Budućnot sa tri titule prvaka i jednim Kupom Francuske, takođe naglašava važnost susreta koji će biti odigrani za svega 48 sati u dva grada udaljena 1.100 kilometara.

„Očekuju nas dvije bitne i jake utakmice u posljednjim danima sezone. Moramo da budemo ozbiljne, jer je Slovačka veoma jaka ekipa i biće teško igrati protiv nje”, naglasila je 24-godišnja golmanka.

Crna Gora je na startu kvalifikacija za šampionat Starog kontinenta dočekala Slovačku u Baru i uz dosta muke slavila 24:23.

Od tada je sve drugačije - Dragana Adžića je naslijedio Per Johanson, a ima i dosta promjena u igračkom kadru.

„Početkom sezone smo odigrale utakmicu protiv Slovačke i dobile golom razlike, ali smo igrale u podmlađenom sastavu. Vjerujem da će ovog puta biti mnogo bolje. Imamo iskustvo iz te utakmice, a realnost je da smo favoritkinje i nadam se da ćemo odigrati na najbolji mogući način”, jasna je Milena Raičević.

Bonus video: