Per Johanson odredio "lavice" koje će se boriti za odlazak u Tokio - Vijesti.me
RUKOMET: SPISAK IGRAČICA ZA OLIMPIJSKI KVALIFIKACIONI TURNIR

Per Johanson odredio "lavice" koje će se boriti za odlazak u Tokio

Na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre rivali u Podgorici će biti Norveška, Rumunija i Tajland, a plasman u Tokio izboriće dvije prvoplasirane selekcije

Per Johanson
Per Johanson

Selektor ženske rukometne reprezentacije Per Johanson objavio je spisak od 18 igračica na koje računa za kvalifikacioni turnir za plasman na Olimpijske igre u Tokiju, a koji će od 20. do 22. marta biti odigran u Podgorici, kao i dvomeč protiv Mađarske 25. i 28. marta u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo koje se održava u decembru u Danskoj i Norveškoj.

Na spisku su igračice koje su nastupale na Svjetskom prvenstvu. Jedino novo ime u odnosu na navedeni šampionat je pivot Bobana Klikovac, koja je ranije nosila dres nacionalnog tima.

Na spisku selektora Johansona su: 

golmanke Marina Rajčić, Marta Batinović i Ljubica Nenezić, 

krila Majda Mehmedović, Dijana Mugoša, Jovanka Radičević i Dijana Ujkić, 

pivoti Ema Ramusović, Tatjana Brnović i Bobana Klikovac, 

bekovi Đurđina Jauković, Jelena Despotović, Milena Raičević, Itana Grbić, Katarina Bulatović, Andrea Klikovac, Sanja Premović i Nikolina Knežević.

Okupljanje nacionalnog tima zakazano je za 14. mart.

Na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre rivali u Podgorici će biti Norveška, Rumunija i Tajland, a plasman u Tokio izboriće dvije prvoplasirane selekcije.

Dueli protiv Mađarske u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo zakazani su za 25. mart, odnosno tri dana kasnije pred našim navijačima.


Najčitanije iz sekcije Rukomet