Rukometni savez CG proglasio najbolje, Kapisoda: Da ispratimo "lavice" u Tokio, a "lavove" na SP

Predsjednik Rukometnog saveza, Petar Kapisoda prethodnu godinu ocijenio je uspješnom, navodeći da su reprezentativne selekcije ostvarile sjajne rezultate i nastavile kontinuitet učešća na najvećim takmičenjima
2617 pregleda 0 komentar(a)
Nagrađeni na svečanosti, Foto: Stefan Ivanović
Nagrađeni na svečanosti, Foto: Stefan Ivanović
Ažurirano: 07.02.2020. 15:21h

Srednji bek Budućnosti, Milena Raičević i Aleksandar Bakić iz Komova najbolji su rukometašica i rukometaš u Crmoj Gori u 2019. godini, u tradicionalnom izboru Rukometnog saveza.

Savez je za najbolje u inostranstvu proglasio Jovanku Radičević i Nebojšu Simića.

Za najbolje mladog rukometaša i rukometašicu izabrani su Katarina Džaferović i Radojica Čepić.

Predsjednik Rukometnog saveza, Petar Kapisoda prethodnu godinu ocijenio je uspješnom, navodeći da su reprezentativne selekcije ostvarile sjajne rezultate i nastavile kontinuitet učešća na najvećim takmičenjima.

"Lavice su nas obradovale u junu kada su u nezaboravnoj noći u Nikšiću, osigurale plasman na Svjetsko prvenstvo. U dalekom Japanu, ostvarile su najbolji rezultat na prvenstvima svijeta i petim mjestom, potvrdile da je Crnoj Gori mjesto u samom vrhu evropskog i svjetskog rukometa", kazao je Kapisoda na svečanosti proglašenja najboljih.

On je istakao da će se dugo pamtiti i aprilska noć u Podgorici, kada su „lavovi“ opravdali taj nadimak protiv aktuelnog svjetskog i olimpijskog šampiona.

"Pobjeda protiv Danske dala je krila našim momcima da u junu završe posao i izbore učešće na prvenstvu Evrope. Ne nedavno završenom prvenstvu u Austriji, Švedskoj i Norveškoj, napravili smo iskorak, upisali prvu pobjedu na prvenstvima Evrope i ostavili pozitivan utisak u veoma jakoj grupi u Gracu. Zahvaljujući trećem mjestu u grupi, izborili smo direktno učešće u baražu za Svjetsko prvenstvo", rekao je Kapisoda.

On je naglasio da ga posebno raduju dvije medalje mlađih reprezentativnih selekcija.

"Kadeti su osvojili srebrnu medalju na Mediteranskom prvenstvu u Egiptu, a istim odličjem okitile su se i kadetkinje na prvenstvu Mediterana u Budvi. U oba finala Francuska je bila bolja od naših selekcija, ali su obje generacije pokazale da imaju izuzetan potencijal", kazao je Kapisoda.

On je naglasio da će 2020. godina biti izazovna i rezultatski jednako uspješna kao i prethodna godina.

"Dobili smo organizaciju kvalifikacionog turnira za plasman na Olimpijske igre, a vjerujem da će lavice, uz podršku navijača, krajem marta, izboriti vizu za Tokio. Takođe, vjerujem da će nakon toga u duelima protiv Mađarske, ostvariti pozitivne rezultate kojima će zauzeti bolju poziciju na žrijebu za Evropsko prvenstvo, koje se održava u decembru u Danskoj i Norveškoj. U junu, naše rukometaše očekuju baraž mečevi za plasman na Svjetsko prvenstvo, a nadam se da uz pozitivan žrijeb, možemo do planetarne smotre", kazao je Kapisoda.

Na svečanosti su uručene i zahvalnice za doprinos razvoju rukometa Ministarstvu sporta i mladih i potpredsjedniku Evropske rukometne federacije Predragu Boškoviću.

Bonus video: