Stari rival, novo ime, isti cilj - samo pobjeda

Rukometašice Budućnosti večeras (19 časova) dočekuju Ramniku Vlčeu, tj. nekadašnji Olkim. Timu Dragana Adžića neophodna dva boda
2019 pregleda 0 komentar(a)
Ostale dužne navijačima: Jovanka Radičević na meču sa Brestom, Foto: Boris Pejović
Ostale dužne navijačima: Jovanka Radičević na meču sa Brestom, Foto: Boris Pejović

Dvije sedmice nakon jednog od najvećih šokova u novijoj istoriji kluba i poraza od Bresta, tima koji je postao tim sa najviše postignutih golova (35) u Podgorici od 1998. godine, rukometašice Budućnosti se vraćaju u „Moraču”.

Suparnik je jedan od najvećih rivala sa početka ove decenije, koji ima novo ime - Ramniku Vlčea, tj. nekadašnji Olkim, koji „plave” dočekuje večeras od 19 časova. Biće to prvi duel dva kluba od prve šampionske sezone 2011/2012, kada su Bojana Popović i drugarice oba puta savladale rumunski tim. Naravno, cilj je jasan - da se ekipa pobjedom bar djelimično iskupi za poraz od Bresta. - Utakmica će biti teška, Vlčea će uraditi sve da nas porazi. Dobro se spremamo, znamo šta možemo da očekujemo od rivala, ali znamo da sve zavisi od nas i našeg pristupa. Rumunke su izuzetno opasan protivnik sa svih pozicija, igraju španski rukomet, sa dosta ukrštanja i nastavaka akcija, ali uz adekvatnu odbranu možemo i moramo da upišemo dva boda - jasna je Jovanka Radičević. Jedno od najboljih krila svijeta je prošle godine vodilo bitke sa današnjim rivalom i moralo da prizna poraz, jer je Vlčea njenom tadašnjem timu ĆSM Bukureštu otela titulu prvaka Rumunije. - Vlčea na svakoj poziciji ima odlične igračice. Bekovska linija je izuzetno dobra, osjeća se uigranost i ukoliko odbrana nije na visokom nivou mogu da stvore puno problema. Glavno oružje su im tranzicija i napad, a problem je što nemamo mogućnost da stalno igramo protiv takvih igračica, koji pronalaze prostor da se ubace. Moramo da budemo izuzetno agresivne i pametne, da ne radimo ono što bi njima odgovaralo.

Budućnost je dva puta ubjedljivo u pripremama savladala večerašnjeg rivala, koji je prošle sedmice doživio debakl u Francuskoj (37:24).

- O tim takmicama tokom priprema ne bi trebalo ni da pričamo. Previše smo pred prvi meč sa Brestom u glavama imale pobjede u pripremama, što nas je dovelo do poraza. Ostale smo dužne navijačima, želimo to da ispravimo - zaključila je Radičevićeva. Đurđina Jauković je sa sedam golova bila jedna od najzaslužnijih za pobjedu „plavih” prošle sedmice protiv Bitighajma (30:23), a sada obećava - tuču.

- Vlčea igra duge napade, što svima smeta, jer kada dođe do pada koncentracije pronalazi svaku rupu u odbrani. Pozivam navijače da dođu u što većem broju. Znam da nismo u prvom meču pokazale pravo lice, dužne smo da pokažemo pravu „tuču” i bitku za prva dva boda kući. Ako ih „prebijemo”, već poslije prvog poluvremena će znati gdje došle i da ovdje ne mogu da uzmu naša dva boda - prijeti 22-godišnja Nikšićanka.

Lijevi bek Budućnosti upozorava da ubjedljiv poraz od Bresta nije bio pravo lice Rumunki, koje su prvo imale dugo putovanje do Krajove, a onda još duže do sjeverozapada Francuske. - Vlčea se dosta istrošila na tim putovanjima. I mi znamo koliko dugo smo išle do Bresta i koliko se pokazao umor na prvoj utakmici turnira protiv Meca. Brest jeste odigrao dobro, ali sada će biti drugačije lice Rumunki, jer su došle u četvrtak i sigurno će spremne dočekati meč.

Jaukovićeva izdvaja jednu igračicu u timu Florentina Pere.

- Srednji bek Fernandes nije igrala pripremne mečeve protiv nas, ali smo se sudarile na Mediteranskim igrama u Taragoni i znamo kakva je igračica.

Ona je mozak ekipe, sve počinje od nje, najopasnija je i za proigravanje, i za igru jedan na jedan. Sve živo vidi, za nju nam je najviše potrebna gustina u odbrani, da ne vidi prostor u odbrani - jasna je Jaukovićeva.

Bonus video: