Treće mjesto „nacrtano” za Budućnost

Ako ne savladaju Đer dva puta, trebalo bi da se dogodi da se „plave” umiješaju u borbu za 1. ili 2. mjesto, a ispod trećeg ne bi trebalo da idu
3398 pregleda 0 komentar(a)
Barbara Lazović na večerašnjoj utakmici, Foto: Luka Zeković
Barbara Lazović na večerašnjoj utakmici, Foto: Luka Zeković

Glavna faza Lige šampiona počinje tek 24. januara, ali je već sada put rukometašica Budućnosti do fajnl-fora praktično nacrtan.

Ako ne savlada Đer dva puta, najtrofejniji crnogorski klub će gotovo sigurno četvrtfinale čekati sa 3. pozicije u grupi 2.

Jeste da je pred „plavima” još šest utakmica, ali takav zaključak se sam nameće kada se zna da će iz grupe D rivali biti skromni Krim i Savehof, koji pred meč u nedjelju u Ljubljani (17 časova) imaju dva, odnosno nula bodova za glavnu fazu.

Jasno je da bi sve osim pobjeda na sva četiri meča protiv šampiona Slovenije i Švedske bile senzacije za Budućnost i Brest, pa je jako teško očekivati da predstavnik Francuske ispusti jednu od prve dvije pozicije u grupi.

Šta više, bilo bi iznenađenje da Ramniku Vlčea, koja kreće sa nule, ne zauzme 4. poziciju u grupi, ispred Krima i Savehofa...

Dakle, ukoliko Đer u nedjelju savlada Most (bilo bi čudo nad čudima da se to ne dogodi), aktuelni šampion Evrope i Brest će grupu 2 početi sa osam bodova, Budućnost i Krim (ako pobijedi) sa po četiri, a Savehof (ukoliko izgubi) i Vlčea sa nule.

Bonus video: