Majda Mehmedović riješila dramu u Kumamotou - Vijesti.me
SVJETSKO PRVENSTVO ZA RUKOMETAŠICE

Majda Mehmedović riješila dramu u Kumamotou

Rukometašice Crne Gore savladale Japan 30:26 i obezbijedile makar 4. mjesto u grupi 2. Da bi igrale kvalifikacije za Olimpijske igre moraju da budu među sedam najboljih na Svjetskom prvenstvu u Japanu

Jovanka Radičević, Majda Mehmedović i Milena Raičević
Jovanka Radičević, Majda Mehmedović i Milena Raičević (Foto: Jure Erzen / kolektiff)

Na početku je djelovalo da će biti lako, da Japan ne može ništa Crnoj Gori, jer je vrlo brzo bilo pet razlike, ali nije moglo bez drame.

I peti put na šest mečeva na Svjetskom prvenstvu u Japanu, "lavice" su morale da igraju uzbudljiv finiš, ali su ispunile cilj i savladale domaćina šampionata 30:26 (14:11).

Meč je riješila Majda Mehmedović, koja je u pravom trenutku pokazala kakva je klasa - nakon što je Sakura Kametani odbranila sedmerac Jovanki Radičević, lijevo krilo Crne Gore je ukralo loptu, pogodilo praznu mrežu, a onda na tri minuta do kraja povisilo na 27:24.

Uskoro je i Tatjana Brnović ukrala loptu, a Andrea Klikovac povisila na nedostižnih 28:24...

CRNA GORA - JAPAN 30:26 (14:11)

Kumamoto - „Park dom”. Gledalaca: 7.356. Sudije: Belhiri i Amidi (Alžir). Sedmerci: Crna Gora 4 (3), Japan 6 (4). Isključenja: Crna Gora 6, Japan 6 minuta.

Crna Gora: Rajčić (sedam odbrana), Nenezić, Batinović (dvije odbrane i dva sedmerca), Radičević 8 (3), Jauković, Klikovac 1, Ujkić, Premović, Bulatović 2, Brnović 5, Mugoša, Ramusović, Mehmedović 6, Despotović 4, Raičević 3, Grbić 1.

Japan: Mijakava, Kametani (14 odbrana i sedmerac), K. Sunami 1, J. Sunami 1, Šiota, Fudžita 7, Horikava, Kacuren 1, Tada 1, Tanabe 2, Akijama, Ohjama 2 (2), Sasaki 6 (2), Nagata 1, Kavata 2, Išitate 2.

Uskoro opširnije


Vidi sve komentare