Da li će Đoković, Nadal i Federer rekete zamijeniti džojsticima?

Turnir humanitarnog karaktera
2235 pregleda 1 komentar(a)
Đoković je prošle godine slavio u Madridu, Foto: Bernat Armangue
Đoković je prošle godine slavio u Madridu, Foto: Bernat Armangue

Organizatori teniskog Mastersa u Madridu koji je trebalo da bude održan u maju, ali je otkazan zbog pandemije koronavirusa, u ponedjeljak su objavili kako će organizovati virtuelni turnir humanitarnog karaktera.

Novostvoreni Mutua Madrid Open Virtua Pro trebalo bi da okupi teniske profesionalke i profesionalce koji će rekete zamijeniti džojsticima, a za nastup na ovom turniru neće morati da napuste svoj dom. Organizatori su najavili da će uskoro imenovati teniserke i tenisere koji će se takmičiti od 27. do 30. aprila u Tennis World Tour videoigri. Turnir će biti humanitarnog karaktera.

"Cilj nam je pomoći igračicama i igračima koji u ovom trenutku nemaju prihode s obzirom na višemjesečnu neaktivnost, kao i onima koji su oboljeli od COVID-19", stoji u saopštenju organizatora madridskog turnira koji su odlučili da izdvoje po 150.000 eura nagradnog fonda i još 50.000 eura za pomoć u borbi protiv širenja novog koronavirusa.

Pobjednici u obje kategorije će moći da odluče koliki će dio nagrade izdvojiti za one koleginice i kolege koji su se zbog sadašnje teniske neaktivnosti našli u finansijskim poteškoćama.

"Cilj nam nije samo zabava već želimo da damo i svoj doprinos u ovim teškim vremenima", izjavio je u direktor turnira Felisijano Lopes.

Inicijativu je pozdravio i čelni čovjek Udruženja teniskih profesionalaca (ATP) Andrea Gaudenci.

"Posebno nas veseli što će koristi od ove inicijative imati i igrači koji se nalaze u kritičnoj situaciji u ovim teškim vremenima", izjavio je Gaudenci.

"Mutua Madrid Open Virtual Pro jedinstven je i kreativan način na koji se igračice s WTA Tura mogu takmičiti i družiti sa svojim fanovima tokom ovog teškog razdoblja", izjavio je čelnik Ženske teniske asocijacije (WTA) Stiv Sajmon.

Posljednji profesionalni teniski turniri odigrani su početkom marta, kad je sezona prekinuta.

Za sada su otkazani ili odloženi svi turniri koji su bili u kalendaru do 13. jula.

Bonus video: