Đukanović dočekao "ajkule": Nema protivnika koji se ne može pobijediti

Đukanović je naglasio da je zadovoljan činjenicom da se nakon izazovnog perioda u tom sportu, krenulo uzlaznom putanjom, odgovornim i strateškim odnosom i države i saveza prema reprezentativnim i klupskim takmičenjima
2276 pregleda 6 komentar(a)
Sa današnjeg prijema, Foto: Kabinet predsjednika crne Gore
Sa današnjeg prijema, Foto: Kabinet predsjednika crne Gore
Ažurirano: 28.01.2020. 20:49h

Crnogorski vaterpolisti pokazali su svojom igrom da nema protivnika kojeg se treba plašiti i koji se ne može pobijediti, rekao je predsjednik Milo Đukanović.

Đukanović je, povodom osvojene bronzane medalje na Evropskom prvenstvu primio predsjednika Vaterpolo saveza Crne Gore Dejana Bajića, selektora Vladimira Gojkovića, kapitena Draška Brguljana i najboljeg strijelca prvenstva Aleksandra Ivovića.

Prijemu je prisustvovao i ministar sporta i mladih Nikola Janović.

Đukanović je naglasio da je zadovoljan činjenicom da se nakon izazovnog perioda u tom sportu, krenulo uzlaznom putanjom, odgovornim i strateškim odnosom i države i saveza prema reprezentativnim i klupskim takmičenjima.

"To se najbolje vidi u dodatnom podsticanju timskog duha, kroz spoj mladosti i iskustva, na zadovoljstvo svih građana Crne Gore koji s pažnjom uvijek posmatraju sportske uspjehe reprezentacije", rekao je Đukanović.

On je naglasio da će prioritet biti dalje ulaganje u vaterpolo na klupskom i reprezentativnom planu, kroz jačanje i dodatnu profesionalizaciju trenerske baze za rad sa svim kategorijama, dalji razvoj infrastrukture u svim većim gradovima i održive izvore finansiranja vaterpolo klubova.

Predstavnici Vaterpolo saveza i reprezentacije su zahvalili na kontinuiranoj podršci sportu uopšteno i samom vaterpolu, države i predsjednika Đukanovića lično.

Oni su pohvalili i pristup Ministarstva sporta i mladih kada je riječ o normativnom regulisanju kroz Zakon o sportu.

"Njegovo donošenje doprinijelo je potpunom uređivanju te oblasti, ali i po kojem su opredjeljeni znatno jasniji uslovi za sticanje statusa vrhunskog sportiste, kao i finansijsko nagrađivanje za uspjeh na određenom takmičenju u vidu premija, po čemu smo lideri ne samo u regionu, već i među prvima na evropskom kontinentu", piše u saopštenju iz kabineta predsjednika Crne Gore.

Bonus video: