Jadran u Splitu juri prvu pobjedu

Nakon pet kola Novljani imaju remi i četiri poraza
693 pregleda 0 komentar(a)
Jadran želi da prekine niz bez trijumfa: Dimitrije Obradović, Foto: Savo Prelević
Jadran želi da prekine niz bez trijumfa: Dimitrije Obradović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 02.12.2019. 19:06h

Šesto kolo Lige šampiona, pretposljednje u 2019. godini, nova je šansa za vaterpoliste Jadran Carina da ostvare prvu pobjedu.

Nakon četiri poraza i remija, Novljane u utorak čeka gostovanje u Splitu - igraće sa Jadranom u jednom od rijetkih duela u Ligi šampiona u kojem rival nije apsolutni favorit.

Da li je vrijeme da crnogorski šampion slavi prvi put?

"Vjerujem da će igrati dati sve i da ćemo doći do toliko željene pobjede. Neće to biti jednostavno, ali u nekim mečevima smo zaista bili blizu. Bilo je nesrećnih poraza i nadam se da će nam se to vratiti", rekao je trener Jadrana Petar Radanović.

Splićani poslije pet kola imaju četiri boda, a jedini trijumf upisali su protiv Juga.

"U gotovo svakoj utakmici do sada u Ligi šampiona nam ne malo falilo. Iako smo igrali protiv najboljih timova u grupi, bilo je veoma neizvjesno. Možda je vrijeme da konačno pobijedimo", istakao je Vlado Popadić.

Računicu, naravno, ima i protivnik.

"Jadran je odličan tim. U prošlom kolu je savladao Jug, i to mora da se poštuje. Pobijedili smo ga u regionalnom takmičenju, ali to ne mora ništa da znači. Siguran sam da i Splićani misle da mogu do novog trijumfa", kazao je Popadić.

Nakon duela u Splitu (20.30) Novljane čeka još meč sa ruskim Sintezom u Igalu kojim će završiti godinu.

Raspored - grupa A (utorak): Sintez - Špandau (18), Jug - Solnok (19), Barseloneta - Olimpijakos (19.15), Jadran Split - Jadran Carine (20.30);

Grupa B (srijeda): Dinamo Tbilisi - Hanover (15.30), OSC - Pro Reko (18.30), Ferencvaroš - Mladost (19), Marsej - Terasa (20.30).

Bonus video: