Miloš Šćepanović na klupi Marseja

Igračka karijera iskusnog golmana se bliži kraju, od naredne sezone imaće drugu ulogu u francuskom klubu
6651 pregleda 0 komentar(a)
Miloš Šćepanović, Foto: Reuters
Miloš Šćepanović, Foto: Reuters

Bogata igračka karijera Miloša Šćepanovića bliži se kraju i sve su prilike da je već završena samim tim što je i sezona u Ligi šampiona u vaterpolu suspendovana. I kako stvari stoje, iskusni crnogorski golman na ljeto stupa na novu funkciju - ostaće u Marseju, i to u ulozi glavnog trenera, saznaju „Vijesti”.

Šćepanović je prošlog ljeta ušao u trenerske vode, bio je u stručnom štabu mlađih selekcija naše reprezentacije, a u januaru ove godine je pomagao selektoru A selekcije Vladimiru Gojkoviću tokom Evropskog prvenstva u Budimpešti, gdje su „ajkule” osvojile bronzu.

Bilo je, dakle, samo pitanje momenta kada će 37-godišnji vaterpolista iz vode preći na klupu, sada je izgleda pravi momenat i da se to dogodi. Navodno, ostala je samo formalnost do ozvaničenja saradnje sa Marsejom.

Popularni Šćepo će u Marseju naslijediti Marka Amardeja, s kojim je francuski klub prošle sezone osvojio Evrokup. I do tog tofeja je stigao preko Šćepanovićevog matičnog kluba - u dvomeču finala je bio bolji od Jadrana iz Herceg Novog, upravo je naš čuvar mreže izrastao u junaka revanša tog finalnog dvoboja koji je odigran na bazenu u Nikšiću...

Šampion Evrope sa Crnom Gorom 2008. u Malagi bi tako trebalo da ubuduće bude mentor dvojici naših reprezentativaca - Bogdanu Đurđiću i Urošu Čučkoviću, a radiće i sa jednim od najboljih igrača na svijetu, jer će od naredne sezone kapicu Marseja nositi i Andrija Prlainović. U najtrofejnijem francuskom klubu je i Igo Kruzija, vicešampion svijeta sa crnogorskom selekcijom iz 2013. Navodno je na listi želja i hrvatski bek Andro Bušlje, dok je Marsej nedavno odbio centar Juga Luka Lončar...

Šćepanović je sa „ajkulama” osvojio četiri medalje sa najvećih takmičenja. Pored zlata iz Malage, ima i tri srebra (dva sa EP i jedno sa Svjetskog prvenstva).

Bonus video: