Turska u bazenu, Italija u mislima: "Ajkule" se spremaju za četvrtfinale

Iako je riječ o eliminacionoj fazi, osmini finala, Turska je klasični autsajder, tako da će sjutrašnji meč poslužiti da se ekipa pripremi i uigra za duel sa Italijom u četvrtfinalu
4506 pregleda 1 komentar(a)
Vaterpolisti Crne Gore, Foto: Aleksandra Krupanič
Vaterpolisti Crne Gore, Foto: Aleksandra Krupanič

Najbolji crnogorski vaterpolisti sjutra od 14 i 30 igraju vjerovatno najlašku utakmicu na šampionatu Evrope.

Iako je riječ o eliminacionoj fazi, osmini finala, Turska je klasični autsajder, tako da će sjutrašnji meč poslužiti da se ekipa pripremi i uigra za duel sa Italijom u četvrtfinalu.

“Mislim da moramo da se oporavimo od tri utakmice koje su iza nas, ali i da se skoncentrišemo za Tursku. Nema potrebe da upadamo u bilo kakav problem, od početka da nametnemo naš stil”, rekao je Stefan Vidović.

“Ajkule” su sinoć bez greške odigrale važan meč sa Njemačkom, slavile 10:3, tako da su izbjegle Španiju u sjutrašnjoj utakmici, ali i praktično izborile odlazak na olimpijski kvalifikacioni turnir.

“Iako nisam pogledao snimak meč, utisak iz bazena je takav da smo protiv Njemaca, poslije dužeg vremena, igrali cijeli meč veoma dobro, posebno u odbrani. Možda je realizacija mogla da bude bolja, ali zato je defanziva bila takva da protivnik nije često znao šta da radi”, kazao je Marko Petković.

Igrači su danas imali slobodan dan, jasno je da je Turska u bazenu, a misli okrenute duelu sa Italijanima, koji je zakazan za srijedu.

Bonus video: