U20 selekcija remizirala sa Italijom

Naša reprezentacija s trećeg mjesta u grupi ide u osminu finala
1213 pregleda 3 komentar(a)
Mlada vaterpolo reprezentacija, Foto: WPOLO.ME
Mlada vaterpolo reprezentacija, Foto: WPOLO.ME
Ažurirano: 15.12.2019. 18:42h

Mlada vaterpolo reprezentacija odigrala je bez pobjednika (12:12) protiv Italije u derbiju grupe C Svjetskog prvenstva u Kuvajtu.

U uzbudljivom duelu naša selekcija je povela 12:11 golom Nebojše Vuškovića minut i po sekundi prije kraja, a bod Italijanima donio je Mikele Mecaroba...

Remi za izabranike Veljka Uskokovića znači da će gotovo sigurno osvojiti treće mjesto u grupi i da će u osmini finala protivnik biti drugoplasirana ekipa iz grupe B - Mađarska ili Kanada, koji se sastaju sjutra.

"Mogu da budem zadovoljan igrom, iako smo slabije otvorili meč. Kasnije smo gotovo tri i po četvrtine bili bolji. Mi najvjerovatnije u osminu finala idemo s treće pozicije i neće biti lako. Važno je da smo se podigli nakon poraza od SAD, pokazali karakter, odigrali dobro, a mogli smo na kraju i da pobijedimo", rekao je Uskoković.

Petar Mijušković je sa četiri pogotka bio najefikasniji u crnogorskoj selekciji, tri je postigao Vušković, dva Savo Ćetković...

Crna Gora je na startu SP bila ubjedljiva protiv Kuvajta (42:7), a u drugom kolu je poražena od Sjedinjenih Američkih Država rezultatom 11:9.

Posljednji meč u grupi igra sjutra od 14.10 protiv Irana.

Bonus video: