Uskoković: Mnogo je kandidata za medalju

Mladi vaterpolisti se spremaju za Svjetsko prvenstvo
1228 pregleda 0 komentar(a)
Veljko Uskoković, Foto: EC2019
Veljko Uskoković, Foto: EC2019
Ažurirano: 30.11.2019. 19:13h

Mlada vaterpolo reprezentacija privodi kraju prvi dio priprema za Svjetsko prvenstvo koje se od 12. do 20. decembra održava u Kuvajtu.

Izabranici Veljka Uskokovića odradiće večeras posljednji trening u Nikšiću, a u ponedjeljak idu u Varaždin, gdje će sparingovati sa selekcijom Hrvatske.

Naši vaterpolisti će na Svjetskom prvenstvu učestvovati u grupi C sa domaćinom, Sjedinjenim Američkim Državama, Italijom i Iranom.

„Igrači su u zavidnoj formi, ali se primjećuje i doza umora. Trudimo se da ih i kroz ove treninge odmorimo i osvježimo. Kao i uvijek idemo na što bolji rezultat na velikim takmičenjima. Teško je nešto prognozirati jer ima izuzetnih reprezentacija. Grčka i Španija su pogotovo jake, suvišno je govoriti o kvalitetu Hrvata, Srba i Mađara, Italijani najavljuju odlazak na zlato, tako da očekujemo izuzetno jako takmičenje. Formu tempiramo za grupu, jer želimo da izborimo što bolju poziciju pred eliminacionu fazu”, kaže Uskoković.

Pobjednici četiri grupe plasiraće se direktno u četvrtfinale, dok će drugoplasirane i trećeplasirane ekipe razigravati za plasman među osam najboljih.

U A grupi su Srbija, Japan, Južna Afrika, Hrvatska i Kina, grupu B čine Argentina, Kanada, Španija, Mađarska i Egipar, dok će u grupi D igrati Brazil, Grčka, Australija, Novi Zeland i Uzbekistan.

Bonus video: