Abazović: Smijeniti komandira ulcinjske policije Gorana Erakovića

"Ako ne bude smijenjen u naredna 24 sata onda policija legitimiše i stimuliše nasilnike da tuku građane bez ikakvih posledica. Ukoliko danas ne bude smijenjen onda je Veljović nalogodavac tuče građana u svakom gradu u Crnoj Gori", poručio je Abazović
595 pregleda 21 komentar(a)
Dritan Abazović, Foto: GP URA
Dritan Abazović, Foto: GP URA
Ažurirano: 31.10.2018. 13:13h

Komandir ulcinjske policije, Goran Eraković treba da bude smijenjen, rekao je predsjednik Građanskog pokreta URA, Dritan Abazović i dodao, da se u suprotnom šalje poruka da policija legitimiše i stimuliše nasilnike da tuku građane bez ikakvih posledica.

Građanski pokret URA objavio je snimak na kojem se, kako tvrde, jasno vidi skandalozno prekoračenje sile policijskih službenika prilikom racije u Ulcinju u junu prošle godine. Kako se navodi, na snimku se jasno vidi demonstracija sile policijskih službenika i njihova neprofesionalnost.

Abazović je danas, nakon konferencije za novinare rekao novinarima da Eraković, koji je predvodio akciju u kojoj su služenici prekoračili silu, treba da bude smijenjen.

JWPlayer video mesto

"Ako ne bude smijenjen u naredna 24 sata onda policija legitimiše i stimuliše nasilnike da tuku građane bez ikakvih posledica. Ukoliko danas ne bude smijenjen onda je Veljović nalogodavac tuče građana u svakom gradu u Crnoj Gori", poručio je Abazović.

On je dodao da se od policije koju predstavlja i personifikuje Veselin Veljović ništa drugo ne može očekvati osim još sličnih situacija.

JWPlayer video mesto

"Ovaj snimak nastao je 2017. godine. Ljudi su bili pod pritiskom i nisu smjeli da ga objave. Svaki lokal ima snimak torture i policije ali ne smije da ga objavi", kazao je Abazović.

On je apelovao na građane da svaki put kad budu u mogućnosti da snime prekoračenje ovlašćenja to i urade.

"Nudimo se kao partija koliko budemo u mogućnosti, takve ljude zaštitimo. To je skandal", poručio je Abazović i dodao da su bezbjednosno interesantne osobe unutar policije i u vrhu policije.

Bonus video: