Fiat-Krarajsler pregovara s Tajvancima o razvoju električnih automobila - Vijesti.me
RASTUĆE TRŽIŠTE ELEKTRIČNIH VOZILA S BATERIJAMA

Fiat-Krarajsler pregovara s Tajvancima o razvoju električnih automobila

Ako "Fiat-Krajsler" postigne dogovor s "Foxconn"-om, zajedničko ulaganje bi se prvo usredsredilo na Kinu, najveće tržište električnih automobila sa 1,2 miliona prodatih takvih vozila prošle godine - polovina ukupne prodaje u svijetu

Ilustracija
Ilustracija (Foto: Shutterstock)

Kompanija "Fiat-Krajsler" pregovara s tajvanskom kompanijom "Foxconn" o razvoju i proizvodnji vozila na baterije, izjavio je u petak američko-italijanski proizvođač automobila.

"Fiat-Krajsler" je u procesu spajanja sa francuskom firmom "PSA Pežo" koja je 12 odsto u vlasništvu kineske kompanije "Dongfeng Motor Co.". Nejasno je kakav će uticaj predloženo zajedničko ulaganje "Fiat-Krajslera" sa "Foxconn"-om, formalno poznatim kao "Hon Hai Precision Ind. Co., Ltd.", imati na spajanjes PSA, koje se očekuje da bude završeno u narednoj godini.

Ako "Fiat-Krajsler" postigne dogovor s "Foxconn"-om, zajedničko ulaganje bi se prvo usredsredilo na Kinu, najveće tržište električnih automobila sa 1,2 miliona prodatih takvih vozila prošle godine - polovina ukupne prodaje u svijetu.

"Predložena saradnja... omogućila bi stranama da spoje inženjering, proizvodnju i tehnologije mobilnog softvera, kako bi se fokusirali na rastuće tržište električnih vozila s baterijama", saopštio je "Fiat-Krajsler".

Razgovori su usmjereni na postizanje obavezujućeg sporazuma "u narednih nekoliko mjeseci", saopštila je ta kompanija.

Proizvođači automobila širom svijeta najavili su seriju partnerstava za proizvodnju električnih vozila da bi podijelili velike troškove razvoja tehnologije potrebne za to.

Kompanije uključujući "Dženeral Motors Co." i "Tojota Motor Co." imaju zajednička preduzeća za električna vozila s kineskim partnerima kako bi iskoristile njihovo iskustvo u pravljenju jeftinih vozila.

Kineska vlada ima sistem zasnovan na kreditima koji podstiče proizvođače automobila da prodaju električna vozila, što dovodi do umnožavanja marki. Ali analitičari te industrije očekuju da će visoki troškovi razvoja mnoge od njih naterati na udruživanje.

Taj trend je doveo do komplikovanih veza među konkurentima.

"Mercedes Benc" firme "Daimler AG" ima zajednička ulaganja za električna vozila, kako sa "BZD Autom" - jednim od najvećih svetskih proizvođača automobila na baterije, i sa njegovim suparnikom "Geely Holding" koji je u inostranstvu najpoznatiji kao vlasnik švedske firme "Volvo Cars". "Geely" takođe ima dva odvojena električna brenda: "Geometry" i "Volvo Polestar".

Pored svog udjela u "PSA Pežou", "Dongfeng" ima zajednička preduzeća s "Nissan Motor Co.", "Kia Motor Co." i Grupom "Reno", koje sve proizvode i električne modele.