Baćan pušten na slobodu, izrečena mjera nadzora do okončanja postupka

Savjet za građansku kontrolu rada policije ocijenili da su službenici Centra bezbjednosti Budva u svim preduzetim radnjama prema Baćanu postupali profesionalno i savjesno
3309 pregleda 1 komentar(a)
Manastir Reževići, Foto: Arhiva Vijesti
Manastir Reževići, Foto: Arhiva Vijesti

Nakon saslušanja u kotorskom Osnovnom tužilaštvu jeromonah Ilija Baćan, čije je svjetovno ime Goran, pušten je na slobodu.

To su "Vijestima" kazali iz Savjeta za građansku kontrolu rada policije, koji se interesovao za ishod hapšenja sveštenika koji je obavljao službu u manastiru Reževići.

"Savjet je obaviješten da je jeremonah I.B, danas, nakon saslušanja u ODT u Kotoru pušten na slobodu. Izrečena mu je mjera nadzora do okončanja postupka. Oduzeta su mu do daljnjeg dokumenta, a policija provjera njegov boravak u manastiru, u kojem živi kao monah", kazali su iz Savjeta.

Oni su ocijenili da su službenici Centra bezbjednosti Budva u svim preduzetim radnjama prema Baćanu postupali profesionalno i savjesno.

Iz Savjeta su upozorili da se zakonito i profesionalno postupanje policije ne koristi za širenje govora mržnje:

"Što uključuje i mržnju prema Crkvi i sveštenicima, i podsticanje negativnog raspoloženja i komentara prema policijskim službenicima".

Savjet je u konkretnom slučaju postupao po sopstvenoj inicijativi, a pritužbu im je uputio i sveštenik Igor Balaban sa Cetinja.

Bonus video: