Brajović snimljen dok traži pare za partiju?

Knežević je “Vijestima” kazao da posjeduje prepisku sa Brajovićem, iz koje se navodno vidi da su dogovorili susret u restoranu Elit u Podgorici, 21. avgusta 2018. u 14 sati, i da ga je snimao tokom sastanka
55903 pregleda 145 komentar(a)
Brajović i Knežević, Foto: Savo Prelević/AP/Risto Božović
Brajović i Knežević, Foto: Savo Prelević/AP/Risto Božović
Ažurirano: 21.10.2019. 07:22h

Biznismen sa potjernice, predsjednik Atlas grupe Duško Knežević, tvrdi da je intenzivno komunicirao i sastajao se sa predsjednikom Skupštine Ivanom Brajovićem u avgustu i septembru prošle godine, kada je isticalo oročenje depozita od tri miliona eura preduzeća Aerodromi u Atlas banci.

Knežević je “Vijestima” kazao da posjeduje prepisku sa Brajovićem, iz koje se navodno vidi da su dogovorili susret u restoranu Elit u Podgorici, 21. avgusta 2018. u 14 sati, i da ga je snimao tokom sastanka.

“Sa ovog sastanka posjedujem audio snimak pregovora i finansijskih uslova donacije za njegovu partiju”, tvrdi Knežević.

On je ponovio da je, između ostalih, i Brajoviću direktno davao novac.

Predsjednik Skupštine juče nije odgovorio “Vijestima” da li je lani intenzivno komunicirao sa Kneževićem uoči isticanja oročenja depozita Aerodroma u Atlas banci, koji je bio razlog njihovih navodnih susreta, da li su postojali pregovori o finansijskim uslovima za donacije Socijaldemokratama (SD) i da li mu je davao novac.

Knežević je juče saopštio da je sa Brajovićem dogovarao da Aerodromi novac deponuju u Atlas banci i da je sa njim prošle godine dogovorio da se ugovor o depozitu produži.

“Tada smo o tome razgovarali jer je banci stigao zahtjev direktora Aerodroma Danila Orlandića da im se vrati depozit, što je bilo suprotno dogovoru sa Brajovićem, partijskim šefom Orlandića”, navodi Knežević.

On tvrdi da ima dokaze za sve tvrdnje o ulozi Brajovića u tom poslu, zbog kojeg je podignuta optužnica protiv rukovodioca u Atlas banci.

“Nekoliko puta smo razgovarali telefonom i sastajali se u restoranu Elit u Podgorici, kao i u zgradi parlamenta, o čemu postoji zvanična evidencija. Iz tih razgovora biće jasno o čemu se radi u ovom slučaju, šta je bila Brajovićeva uloga, kakav je bio njegov odnos sa Orlandićem itd... Specijalno tužilaštvo je to dobro znalo, ali su pomislili da će moći krivicu da svale na ljude iz Atlas banke. To neću da dozvolim”, saopštio je Knežević.

On navodi da je novi sastanak sa Brajovićem imao 1. septembra prošle godine u Danilovgradu, te da su poslije tri dana razgovarali telefonom.

Navodno, Knežević je Brajovića 2. oktobra prošle godine obavijestio porukom da Orlandić i dalje insistira na povlačenju novca, odnosno da predsjednik Skupštine “nije ispunio ono što je obećao”.

“Tih dana, kada su već počele da se stvari komplikuju, smo se sastajali i na parkingu parlamenta, što mogu da potvrde njegovi tjelohranitelji”, kazao je odbjegli biznismen.

Knežević je ranije rekao da je Brajović jedan od čelnika vlasti kojima je direktno davao novac, da bi kompanije iz Atlas grupe mogle nesmetano da posluju, kao i da mu je omogućio da Atlas banci vrati dug od preko 100.000 eura tako što je prodao plac u Bjelopavlićima po 10 puta većoj cijeni od tržišne.

“Ja sam mu u stvari oprostio dug jer sam mu na taj način suštinski dao pare da pokrije dug”, tvrdi Knežević i najavljuje da će u “pogodnom trenutku objaviti sve dokaze o Brajoviću”.

Brajović je ranije kazao da od 2013. nema dugovanja prema Atlas banci i da je dug na kartici izmirio prodajom dijela naslijeđene zemlje, o čemu navodno postoji sva dokumentacija kod nadležnih organa.

“Zemlju sam prodao zainteresovanom pravnom licu o čemu je sačinjen notarski akt. I o tome posjedujem urednu dokumentaciju”, rekao je Brajović.

On ranije nije želio da komentariše navode o depozitima Aerodroma, već je novinare uputio na to privredno društvo.

Odbijam da budem uvučen u navodne spektakularne finansijske malverzacije, kao i da branim i tumačim uredno izmirivanje svojih obaveza”.

Brajović je prošle sedmice, odgovarajući na pitanje kakve materijalne dokaze može ponuditi kao potvrdu da nije uzimao novac od Kneževića, kazao da je o svemu tome još davno odgovorio i “saopštio sve što je mislio da saopšti povodom toga”.

Bonus video: