Budva: Albanski državljanin poslat u Spuž, turistkinji iz Srbije držao nož pod grlom, pa je ranio

Zalija je odmah uhapsila budvanska policija, koja ga je danas uz krivičnu prijavu privela kotorskom sudiji
13849 pregleda 4 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Sudija za istragu kotorskog Osnovnog suda Špiro Pavićević odredio je pritvor do 30 dana albanskom državljaninu Arbenu Zaliju (29) koji je sinoć u Budvi nožem ranio turistkinju iz Srbije, pokušavajući da je opljačka.

Zalija je odmah uhapsila budvanska policija, koja ga je danas uz krivičnu prijavu privela kotorskom sudiji. Pavićević je potvrdio Vijestima da je u prisustvu branioca saslušao okrivljenog, te prihvatio predlog kotorskog tužioca i odredio mu pritvor do 30 dana. Zali je danas upućen u Istražni zatvor u Spižu.

Nezvanično saznajemo da je Zali prije 20 dana došao u Budvu, gdje je radio kao fizički radnik. On je sinoć oko 18 časova u Mainskom putu presreo turistkinju iz Srbije i odvukao je u ulaz obližnje stambene zgrade. Tu je više puta udarao nogama i rukama pokušavajući da joj otme torbu. Ona se suprotstavila razbojniku, nakon čega je Zali izvadio nož i stavio joj pod grlo tražeći da mu da torbu, kada ju je ranio nožem po šaci. To su vidjeli prolaznici i jedan mladić je skočio i spasio ženu, a policija koja je pozvana odmah je stigla i Zaliju stavila lisice na ruke.

Njemu se stavlja na teret krivično djelo razbojništvo u pokušaju. Turistkinja nije zadobila teže povrede.

Bonus video: