Budvani osuđeni na novčane kazne: Uhapšeni dok su igrali karte

Budvani, koji važe za bezbjednosno interesantne osobe su osuđeni za krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti
7418 pregleda 11 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 06.04.2020. 15:35h

Sudija za istragu kotorskog Osnovnog suda u Kotoru Špiro Pavićević osudio je danas na novčane kazne šest Budvana, koji važe za bezbjednosno interesantne osobe, a koji su u petak veče uhapšeni u budvanskom hotelu "Pozzo" dok su igrali karte.

Oni su osuđeni za krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti

Pavićević je potvrdio "Vijestima" da je danas održano suđenje.

"Nikola Marković, Marko Ljubiša, Goran Slovinić i Duško Banović osuđeni su na novčane kazne od po 4.500 eura, dok Nikola Sjekloća i Nenad Abramović moraju da plate 3.000 eura”, kazao je Pavićević, portparol Osnovnog suda.

On je dodao da je istovremeno svoj šestorici određena i mjera nadzora zabrane napuštanja stana koja traje do pravosnažnosti presude.

"Budvanska policije je 03. aprila lišila slobode šest bezbjednosno interesantnih lica zbog kršenja privremenih mjera Nacionalnog koordinacnog tijela za zarazne bolesti a danas ih je Osnovni sud u Kotoru kaznio novčanim kaznama u ukupnom iznosu od 24.000 eura. Policija je u ulici Kanjoša Macedonovića kontrolisala hotel “Pozzo” gdje su u restoranskom dijelu zatečeni vlasnik i pet lica. Slobode su tada lišeni N.M. (37) koji je vlasnik hotela, M.Lj. (51), G.S. (51), D.B. (39), N.S. (42), N.A. (32), sva lica iz Budve, zbog sumnje da su počinili krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za širenje opasne zarazne bolesti. Osnovni sud u Kotoru je osudio lica M.Lj, G.S, N.M. i D.B. na novčane kazne od po 4.500 eura, dok su N.S. i A.N. osuđeni na novčane kazne od po 3.000 eura. Svim licima je izrečena mjera zabrane napuštanja stana do pravosnažnosti presude", saopšteno je iz Uprave policije.

Bonus video: