Camaju pritvor do 30 dana: Osumnjičen da je organizovao šverc cigareta

Camaj se, prema nezvaničnim informacijama "Vijesti", povezuje sa zapljenom cigareta, vrijednosti oko 200.000 eura, pronađenim u cistijerni na graničnom prelazu sa Srbijom i sa zapljenom oko 2.600 paketa cigareta bez akciznih markica u Vladnama
8983 pregleda 3 komentar(a)
Policija zaplijenila svercovane cigare  u selu Vladne kod Tuzi  Foto BORIS PEJOVIC, Foto: Boris Pejović
Policija zaplijenila svercovane cigare u selu Vladne kod Tuzi Foto BORIS PEJOVIC, Foto: Boris Pejović

Sudija za istragu podgoričkog Višeg suda odredio je pritvor do 30 dana Tužaninu Đoki Camaju, koji se sumnjiči da je na teritoriji Crne Gore stvorio kriminalnu organizaciju za šverc cigareta, saznaju "Vijesti".

Camaju je određen pritvor na predlog Specijalnog državnog tužilaštva (SDT), a nakon što je u petak uhapšen u Tuzima.

On se, prema nezvaničnim informacijama "Vijesti", povezuje sa zapljenom cigareta, vrijednosti oko 200.000 eura, pronađenim u cistijerni na graničnom prelazu sa Srbijom i sa zapljenom oko 2.600 paketa cigareta bez akciznih markica u Vladnama.

Camaja su po nalogu SDT u petak uhapsili pripadnici Specijalnog policijskog odjeljenja, nakon čega mu je određeno tužilačko zadržavanje do 72 časa.

Njegovo hapšenje rezultat je ranijih akcija zapljene cigareta bez akciznih markica na granici sa Srbijom i u skladištu u tuškom naselju Vladne.

Pretresom kuće tužanskog biznismena pronađeno je oružje, ali nijesu pronađene cigarete.

Camajev branilac - advokat Ferid Pepić, saopštio je "Vijestima" da je cijeli postupak proglašen tajnim i da zbog toga ne može komentarisati hapšenje svog klijenta.

Nezvanični izvori "Vijesti", bliski istrazi, tvrde da se Camaju na teret stavljaju krivična djela - stvaranje kriminalne organizacije, krijumčarenje i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Na graničnom prelazu Ranče (Srbija i Crna Gora) službenici Uprave policije i Uprave carina početkom septembra zaplijenili su švercovane cigarete vrijedne oko 200.000 eura.

Policajci i carinici pronašli su oko 10.000 šteka cigareta inostranog porijekla bez akciznih markica u cisterni koja je bila namijenjena za prevoz tečnog naftnog gasa uz pomoć specijalizovane opreme.

Mjesec dana kasnije, pripadnici Specijalnog policijskog odjeljenja u Vladnama su pronašli 2.684 paketa cigareta bez akciznih marki, a u prikolicama šlepera, čiji je vlasnik Adnan Suković.

On je tada uhapšen i određeno mu je tužilačko zadržavanje, dok su cigarete odvezene na carinski terminal kompanije "Zetatrans".

Sukoviću je sudija za istrage odredio pritvor do 30 dana.

Više izvora "Vijesti", bliskih istrazi, tvrde da SDT sumnja da u pozadini oba slučaja krijumčarenja cigareta stoji kriminalna organizacija Đoke Camaja.

Camaj je jedan od osnivača porodične kompanije "Labetia", koja se bavi djelatnošću restorana i pokretnih ugostiteljskih objekta.

Bonus video: