Delegacija policije na Generalnoj skupštini Interpola u Čileu

Na Generalnoj skupštini se izglasalo produženje mandata Jirgenu Štoku za Generalnog sekretara Interpola
2865 pregleda 3 komentar(a)
Crnogorska delegacija u Čileu, Foto: Twitter
Crnogorska delegacija u Čileu, Foto: Twitter

Delegacija crnogorske policije Dejan Đurović, Petar Krstajić i Dejan Boljević prisustvuje na 88. Generalnoj skupštine Interpola koja se održava u Santjagu u Čileu, saopšteno je iz Uprave policije (UP).

Ovogodišnja Generalna skupština Interpola je događaj koji je okupio oko 900 predstavnika iz 162 zemlje među kojima je više od 70 šefova policija, ministara i visokih policijskih zvaničnika.

"Na Generalnoj skupštini se izglasalo produženje mandata Jirgenu Štoku za Generalnog sekretara Interpola, a u svom obraćanju Štok je saopštio da će se starati da Interpol ostrane operativni svetionik policija svijeta. Na skupštini se raspravlja i odlučuje o bitnim predlozima i izmjenama pravila u organizaciji koja će se donijeti u formi rezolucija ali i o trenutno bitnim temema za globalnu bezbjednost. Crnogorska delegacija je u dosadašnjem zasjedanju trajanju Skupštine održala sastanke sa generalnim direktorima nacionalnih policija Kolumbije i Perua, dok su sastanci održani i sa šefom NCB Interpol-a Brazilija i sefom Uprave za organizovani kriminal policije Čilea, na kojima su razmatrana pitanja intenzivnije i neposrednije saradnje i razmjene informacija u oblasti borbe protiv organizovanog kriminala i drugih bezbjednosnih prijetnji i izazova", soapšteno je iz Uprave policije.

Iz UP je rečeno da su tokom zasijedanja Generalne skupštine predstavnici Uprave policije iskoristili priliku da sagledaju mogućnosti za unaprjeđenje policijskog sistema na strateškom, operativnom i taktičkom nivou i da se sagledaju dostignuća savremene opreme koja se koristi u svijetu u cilju usavršavanja policijskog rada.

Generalna Skupštine Interpola se završava sjutra.

Bonus video: