Di-džej uplatio PzP-u 2.000 eura

Okrivljeni Nebojša Medojević je kazao da je svjedok potvrdio navode njegove odbrane
5595 pregleda 0 komentar(a)
Viši sud u Podgorici, Foto: Savo Prelević, Savo Prelević, Savo Prelević
Viši sud u Podgorici, Foto: Savo Prelević, Savo Prelević, Savo Prelević

U nastavku suđenja lideru Pokreta za promjene (PzP) Nebojši Medojeviću i još jedanaest okrivljenih za pranje novca i stvaranje kriminalne organizacije, danas su u Višem sudu u Podgorici, saslušana dva svjedoka, dok su pročitani iskazi šest svjedoka.

Nemanja Brajković je saslušan pred specijalnim tužilaštvom, a negov iskaz je sud danas pročitao. Svjedok je rekao da je u ljeto 2016. godine radio kao di-džej na crnogorskom primorju i da je Pokretu za promjene, na ime donacije uplatio 2.000 eura u NLB-u.

Naveo je da je sam odlučio da uplati ovaj novac, a radio je u raznim lokalima kako u Podgorici, tako i na primorju.

Specijalni tužilac Lidija Vukčević je prigovorila svjedočenju u pogledu porijekla novca, jer, kako je istakla, u suprotnosti je sa materijalnim dokazima i iskazima svjedoka.

Okrivljeni Nebojša Medojević je kazao da je ovaj svjedok potvrdio navode njegove odbrane.

“Svjedok je rekao da je zakonito zarađeni novac uplatio na zakonit način. Ovdje nema govora da je novac stečen od kriminalne djelatnosti, i stoga je besmislena optužba protiv mene i pravno neodrživa. Sud se mogao uvjeriti da ovaj novac saslušani svjedok nije stekao baveći se bilo kakvom kriminalnom djelatnošću”, istakao je Medojević

Advokat odbrane Dražen Medojević rekao je da se svjedok izjasnio da je član PzP-a, te da se ne sjeća da je neko tako detaljno ispitivan o porijeklu 2.000 eura.

“To što se neko nije mogao sjetiti šankera, ne znači da Brajković nije radio”, primijetio je Medojević.

Lider PzP-a Nebojša Medojević i biznismen iz BiH Momir Nikolić, optuženi su da su tokom 2016. godine na teritoriji Crne Gore organizovali kriminalnu organizaciju sa ciljem vršenja krivičnog djela pranje novca, radi sticanja nezakonite dobiti i moći.

Pripadnici te organizacije, prema optužnici postali su direktor Pokreta za promjene Dejan Vujisić, tehnički sekretar partije Željko Šćepanović, Gordan Konatar, v.d. glavne urednice programa TV Budva Iva Pavlović, član Izvršnog odbora Nove srpske demokratije Petar Drašković, Luka Radunović, Vladislav Bulatović, predsjednik mladih DNP-a Nikola Jovanović, Aleksandar Sekulić, i član Glavnog odbora PzP-a Mladen Jovanović.

Bonus video: