Granična policija pronašla puške, pištolj, municiju, eksploziv, drogu, rezani duvan

Uprava policije je saopštila i da je policija na području Tuzi, pregledom vozila kojim je upravljao B.V. (42) pronašla 180 kilograma rezanog duvana i akcizne robe vrijednosti oko 11.000 eura
4067 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock

Službenici Sektora granične policije – Regionalni centar "Centar" su u više sprovednih aktivnosti pronašli i oduzeli oružje, rezani duvan i marihuanu, saopšteno je danas iz Uprave policije.

U saopštenju se navodi da je granična policija u Podgorici prilikom kontrole terena pronašla dva vozila i u neposrednoj blizini bačeni rezani duvan.

"Takođe, detaljnijom obradom šireg terena na kojem su se nalazila ova vozila, policija je u dvorištu jedne kuće pronašla dvije poluautomatske puške i određenu količinom sporogorećeg štapina kao i materiju za koju se sumnja da je eksploziv. O navedenom događaju obaviješten je nadležni državni tužilac", navodi se u saopštenju Uprave policije.

U saopštenju se dodaje da je policija na graničnom prelazu Vraćenovići, prilikom kontrole vozila kojim je upravljao R.A. (53) iz Nikšića, pronašla pištolj i municiju.

"O događaju je obaviješten nadležni tužilac. Pištolj i municija su oduzeti i proslijeđeni na vještačenje u Forenzički centar Danilovgrad, a tužilac će se izjasniti o kvalifikaciji ovoga djela nakon završenog vještačenja", kazali su iz Uprave policije.

Uprava policije je saopštila i da je policija na području Tuzi, pregledom vozila kojim je upravljao B.V. (42) pronašla 180 kilograma rezanog duvana i akcizne robe vrijednosti oko 11.000 eura.

"Protiv B.V podnijeta je krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljena trgovina", piše u saopštenju.

Iz Uprave policije su kazali i da su službenici Sektora granične policije su pronašli tri vreće sa 36 pvc pakovanja, odnosno 41,7 kg biljne materije nalik na opojnu drogu marihuanu koja je predata na dalje postupanje službenicima Centra bezbjednosti Podgorica koji će preduzimati neophodne mjere i radnje u rasvjetljavanju ovog događaja.

Bonus video: