Herceg Novi: Uhapšen Kubu, u Češkoj je osuđen na 12 godina zatvora

"Kubu je tokom 2014. godine pribavio falsifikovanu ličnu kartu na lažni identitet, kako bi koristeći tu ispravu učestvovao u organizovanju i krijumčarenju opojne droge metamfetamina iz Turske u Englesku", kazali su iz Uprave policije
5604 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Alen Kubu (51) državljanin Češke uhapšen je danas u Herceg Novom po međunarodnoj potjernici NCB Interpol Prag, saopšteno je iz Uprave policije.

U saopštenju se dodaje da se Kubu potražuje radi izdržavanja kazne zatvora u trajanju od 12 godina zbog krivičnih djela nezakonita trgovina opojnim drogama i psihotropnim supstancama, falsifikovanje administrativnih dokumenata i krijumčarenje droga.

"Kubu je tokom 2014. godine pribavio falsifikovanu ličnu kartu na lažni identitet, kako bi koristeći tu ispravu učestvovao u organizovanju i krijumčarenju opojne droge metamfetamina iz Turske u Englesku", kazali su iz Uprave policije.

U saopštenju se navodi da je po zahtjevu nadležnih policijskih službi Češke, crnogorska policija sprovodila aktivnosti na ciljanom traganju u saradnji sa Višim državnim tužilaštvom u Podgorici.

Uprava policije je saopštila i da su prilikom hapšenja, kod Kubua pronađene lažne isprave.

"U toku je dalja kriminalistička obrada lica i komunikacija sa nadležnim policijskim i pravosudnim organima Češke", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: