Ivanović iza rešetaka, da se opet ne naoruža

Sudija Špiro Pavićević poslao u zatvor vlasnika budvanskog lokala “Korkovada”
7360 pregleda 2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 30.08.2019. 10:00h

Vlasnik budvanskog lokala “Korkovado” Đuro Ivanović poslat je juče u spuški Istražni zatvor zbog sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Odluku da ga u pritvor pošalje do 30 dana donio je sudija za istragu kotorskog Osnovnog suda Špiro Pavićević.

Pavićević je “Vijestima” potvrdio da je saslušao Budvanina u prisustvu njegovog branioca i da je prihvatio predlog tužilaštva da mu odredi pritvor.

U rješenju o određivanju pritvora sudija Pavićević obrazložio je da je Ivanović osnovano sumnjiv da je počinio krivično djelo koje mu je stavljeno na teret, a drugi osnov za određivanje pritvora bio je opasnost od ponavljanja krivičnog djela.

Prema saznanjima “Vijesti”, Ivanović je u sudnici tvrdio da pištolji pronađeni u rashladnoj vitrini tog lokala nijesu njegovi.

On je kazao da ne zna odakle pištolji u toj vitrini i negirao je da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Nakon Pavićevićeve odluke, Ivanović je poslat u Istražni zatvor u Spužu.

Pištolje pronađene u vitrini na terasi Ivanovićevog lokala, oduzeli su inspektori Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije 10. avgusta.

Pištolji su tada poslati na vještačenje u danilovgradski Forenzički centar.

Istražitelji su navodno na “bereti” kalibra 7,65, uklonjenog serijskog broja i “magnumu 357”, takođe, skinutog serijskog broja pronašli Ivanovićeve otiske.

Taj Budvanin uhapšen je prije četiri dana na terasi njegovog lokala, a samo par sati kasnije na istom mjestu maskirani napadač sasuo je kišu metaka u Budvane Dragana Markovića i Gorana Slovinića.

Istražitelji vjeruju da je meta bio Marko Ljubiša zvani Kan, koji je ostao nepovrijeđen.

Bonus video: