Kneževićev kum pušten iz pritvora

Advokat Aković je kazao "Vijestima" da Sekulić nije potpisao sporazum o priznanju krivice sa SDT-om
23545 pregleda 4 komentar(a)
Uprava za izvršenje krivičnih sankcija, Foto: Filip Roganović
Uprava za izvršenje krivičnih sankcija, Foto: Filip Roganović

Iz pritvora je večeras izašao Dejan Sekulić, kum bankara sa potjernice, Duška Kneževića.

To je Vijestima potvrdio njegov branilac, advokat Lazar Aković, objašnjavajući da su istekli razlozi zbog kojih je Sekulić bio iza rešetaka.

Odgovarajući Vijestima, advokat Aković kazao je da Sekulić nije potpisao sporazum o priznanju krivice sa Specijalnim državnim tužilaštvom, po čijem nalogu je uhapšen krajem avgusta 2019. godine.

"Niti će ikada, u perspektivi, biti potpisan", rekao je on.

SDT sumnjiči Sekulića da je, kao član kriminalne grupe na čijem čelu je navodno Knežević, počinio krivično djelo zloupotreba u privrednom poslovanju.

Prema njihovim navodima on je u periodu od 2009. do 2016. godine podstrekavao Mihaila Banjevića, Duška Đukanovića i Đorđa Đurđića da mu pribave imovinsku korist zloupotrebom službenog položaja.

SDT sumnja da je Sekuliću 2009. mimo svih bankarskih procedura odobren kredit od 365.000 eura i da su mu Banjević, Đukanović i Đurđić aneksima ugovora i refinansiranjem kredita omogućili da ne vrati novac.

"Nijesu, u skladu sa zakonom i bankarskim procedurama, obezbijedili banku, odnosno donijeli mjere obezbjeđenja u slučaju nevraćanja kredita. Time je Atlas banci pričinjena štetaod 592.103 eura, a u istom iznosu Sekuliću je pribavljena protivpravna imovinska korist", tvrde iz SDT-a.

Bonus video: