Ko je Jovan Klisić, koji je jutros ubijen u Baru?

U junu 2015. godine osuđen je na devet mjeseci zatvora zbog pucnjave ispred lokala „La Esquina" u Baru, septembra 2014. godine. Tužilac je pred kraj tog postupka izmijenio optužnicu, pa je Klisić optužen za izazivanje opšte opasnosti, a ne za pokušaj ubistva
57255 pregleda 4 komentar(a)
Jovan Klisić, Foto: Savo Prelević
Jovan Klisić, Foto: Savo Prelević

Baranin Jovan Klisić, koji je jutros ubijen u Baru, krajem 2017. godine osuđen je na osam mjeseci zatvora zbog 18 metaka koji su u novembru nađeni u njegovom automobilu.

U policijskoj evidenciji bio je označen kao član klana ubijenog Armina Muše Osmanagića.

Sudija ja tada, obrazlažući presudu, rekao da je kazna adekvatna jer je Klisić više puta osuđivan za isto krivično djelo. Klisić je takođe tužio i dobio od države 4.500 eura, zbog četvoromjesečnog neosnovanog boravka u pritvoru, u vrijeme kada je bio osumnjičen za ranjavanje Sabrije Čikmirovića.

U junu 2015. godine osuđen je na devet mjeseci zatvora zbog pucnjave ispred lokala „La Esquina" u Baru, septembra 2014. godine.

Tužilac je pred kraj tog postupka izmijenio optužnicu, pa je Klisić optužen za izazivanje opšte opasnosti, a ne za pokušaj ubistva. Lokal je u vlasništvu porodice pokojnog Luke Đurovića, a Klisić je rafal ispalio nakon što je saznao da je ubijen njegov prijatelj Armin Osmanagić.

Prema informacijama iz policije, Đurovići i Osmanagić bili su na čelu suprostavljenih kriminalnih klanov

Bonus video: