KOR predao tužiocima dokumentaciju o eko-kriminalu na Skadarskom jezeru

Banović je "Vijestima" rekao da su im tužiteljke saopštile da su prepoznale da građani vjeruju KOR-u
2699 pregleda 5 komentar(a)
Sa današnjeg sastanka, Foto: VDT
Sa današnjeg sastanka, Foto: VDT
Ažurirano: 21.11.2019. 20:22h

Predstavnici Koalicije za održivi razvoj predali su tužiocima dio dokumentacije o eko-kriminalu na Skadarskom jezeru, i dogovorili saradnju sa timom koji je odredio vršilac dužnosti vrhovnog državnog tužioca Ivica Stanković.

Predstavnici KOR-a Aleksandar Perović, Aleksandar Dragićević i Mišo Banović sastali su sa tužiteljkama Ljiljanom Klikovac i Jelenom Đaletić.

Banović je "Vijestima" rekao da su im tužiteljke saopštile da su prepoznale da građani vjeruju KOR-u i da je saradnja tužilaštva da civilnim sektorom i građanima, po pitanju otkrivanja počinilaca eko-kriminala, značajna za zatvaranje poglavlja 27.

"Prezentovali smo im dio dokaza i sa njima dogovorili da im dostavimo sve dokaze koje imamo, ali i način buduće saradnje. Rukovoditeljka ODT Podgorica Ljiljana Klikovac saopštila nam je da će odrediti osobu za vezu sa nama, jer smo im ukazali na dosadašnju praksu zloupotrebe ličnih podataka onih koji prijavljuju krivična djela", kazao je Banović.

KOR, VDT
Sa današnjeg sastanka

Iz Vrhovnog državnog tužilaštva saopšteno je da je organizovan sastanak sa predstavnicima Koalicije za održivi razvoj s ciljem ostvarenja saradnje u otkrivanju krivičnih djela protiv životne sredine.

"Sastanku su, kao predstavnice državnotužilačke organizacije, prisustvovale državna tužiteljka u Vrhovnom državnom tužilaštvu Jelena Đaletić i državna tužiteljka u Osnovnom državnom tužilaštvu Ljiljana Klikovac. Državne tužiteljke su u otvorenom razgovoru sa članovima Koalicije za održivi razvoj Aleksandrom Perovicem, Aleksandrom Dragicevicem i Mišom Banovićem, iskazale punu spremnost da Tužilaštvo sarađuje sa Koalicijom za održivi razvoj, kako bi se svi učinioci krivičnih djela protiv životne sredine blagovremeno procesuirali", saopšteno je iz VDT-a.

Istakli su da je, s obzirom na činjenicu da Koalicija za održivi razvoj najčešće ukazuje na dešavanja na području Skadarskog jezera za koje je nadležno Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici dogovoreno da se u narednom periodu organizuju i novi susreti u ovom tužilaštvu kojima bi prisustvovao i državni tužilac specijalizovan za životnu sredinu.

"Učesnici sastanka izrazili su spremnost da intenziviraju saradnju koja bi rezultirala kvalitetnijom zaštitom životne sredine", piše u saopštenju VDT-a.

Bonus video: