Kriminalna grupa mjesecima pod lupom: Prisluškivanim razgovorima do švercera cigareta

“Članovi grupe krijumčara bili su pod mjerama tajnog nadzora, što je i obezbijedilo instražiteljima dovoljno dokaza o njihovoj umiješanosti u šverc cigareta”, rekao je izvor “Vijesti”
10431 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Hapšenjem tri osobe zbog šverca višemilionski vrijednih cigareta, nije okončana istraga koju su policajci i carinici započeli prije više mjeseci.

To je juče kazao izvor “Vijesti” iz vrha Uprave policije, objašnjavajući da po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) još postupaju u tom predmetu i da se mogu očekivati nova hapšenja.

Inspektori Specijalne policije, prema istim informacijama, mjesecima su pod lupom držali kriminalnu grupu koja je švercovala cigarete iz Slobodne carinske zone Bar i prodavala ih na ilegalnom tržistu.

“Članovi te grupe krijumčara bili su pod mjerama tajnog nadzora, što je i obezbijedilo instražiteljima dovoljno dokaza o njihovoj umiješanosti u šverc cigareta”, rekao je izvor “Vijesti”.

Tim Specijalne policije 18. decembra, po nalogu SDT-a, uhapsio je M. P., V. P. i B. D. koje sumnjiče da su dio kriminalne grupe formirane zbog krijumčarenja cigareta, zloupotrebe službenog položaja, utaje poreza i doprinosa, falsifikovanja isprave i pribavljanja finansijske moći.

Iz policije i carine saopšteno je da intenzivno tragaju za J. M. koji je tog dana izbjegao hapšenje.

Inspektori su podnijeli krivičnu prijavu i protiv jednog preduzeća.

“Sumnja se da je izvršeno krijumčarenje 4.454 paketa cigareta čime je pričinjena šteta po budžet Crne Gore u iznosu od oko 3,8 miliona eura. Policija je došla do sumnje da je tokom 2019. godine formirana kriminalna organizacija koja je djelovala po prethodno utvrđenom planu sa ciljem vršenja krivičnih djela zloupotreba službenog položaja, utaja poreza i doprinosa, falsifikovanje isprave i krijumčarenje, radi pribavljanja finansijske moći za pripadnike ove kriminalne organizacije”, piše u zajedničkom saopštenju Uprave policije i Uprave carina.

Protiv njih su podnijete krivične prijave Specijalnom državnom tužilšatvu.

Bonus video: