Lipovina tvrdi da mu je policija bez naloga oduzela automobil i time mu ugrozila život

Iz Uprave policije, međutim, tvrde da je automobil oduzet zakonito u akciji "Talas"
22746 pregleda 9 komentar(a)
Oduzeti automobil, Foto: Privatna arhiva
Oduzeti automobil, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 08.12.2019. 17:58h

Cetinjanin Savo Lipovina tvrdi da mu je policija u rodnom gradu, bez naloga oduzela blindirani automobil i time mu ugrozila život.

"Automobil je Dragana Roganovića, koji je invalid i kom je takođe život ugrožen, a ja sam to vozilo koristio dva dana jer su mi ranije nacrtali metu neosnovanim hapšenjem", kazao je Lipovina.

Iz Uprave policije, međutim, tvrde da je automobil oduzet zakonito u akciji "Talas".

Lipovina je kazao da su mu danas u Prijestonici policajci prepriječili put sa dva službena automobila i "oteli blindirani mercedes".

"Nikakav nalog mi nisu dali, niti mi ga pokazali. U stanici policije su tražili da potpišem potvrdu o privremenom oduzimanju, što sam odbio. Ovo rade namjerno da bi od mene napravili laku metu", kazao je Lipovina.

Oduzeti automobil
Oduzeti automobil(Foto: Privatna arhiva)

Iz UP su nezvanično rekl da je cetinjska policija kontrolisala taj automobil u kom su bila dva bezbjednosno interesantna lica.

"Savo Lipovina i Milisav Đuričković koji su privedeni u prostorije Odjeljenja bezbjednosti Cetinje radi prikupljanja obavještenja. O događaju je obaviješten tužilac, izdata je potvrda o privremenom oduzimanju vozila koje će biti predmet kriminalističkih i forenzičkih vještačenja", rečeno je iz UP.

Oduzeti automobil
Oduzeti automobil(Foto: Privatna arhiva)

Lipovina je prije par dana u Višem sudu oslobođen optužbi da je pokušao da ubije sugrađane Nikolu Kaluđerovića i Stevana Vujovića.

U pritvoru je bio od 20. februara 2018. godine, kada je uhapšen zbog sumnje da je 23. decembra 2017. godine podmetnuo eksploziv pod automobil u kojem su bili njegovi sugrađani.

Zabranjeno preuzimanje fotografija.

Bonus video: